DOCK

De sociaal werkers van DOCK Schiedam ondersteunen jongeren en  hun opvoeders. We dragen bij aan het ontwikkelen van skills en sociale vaardigheden, zodat jongeren op kunnen groeien tot actieve en zelfredzame burgers die meedoen in de maatschappij. Dit doen we door present te zijn, op straat, op de sportveldjes en op de scholen.

We gaan in gesprek, signaleren en werken samen met partners in Schiedam om de leefwereld van jongeren te verbeteren.

We willen jongeren stimuleren hun talenten, mogelijkheden en kansen te benutten en hen te verbinden met mensen, professionals en talenten die jongeren een stapje verder kunnen brengen.

Sportskills

Samen sporten en bewegen is niet alleen gezellig, het geeft ook veel voldoening om met je sportskills in te zetten en lekker bezig te zijn. De jeugdwerkers van DOCK Schiedam stimuleren, sporten mee en organiseren sportactiviteiten die passen bij de behoeften van de jongeren in de wijk. Kickboksen, voetbal en hockey zijn voorbeelden hiervan. Tijdens vakanties zijn er extra activiteiten, in samenwerking met onder meer Lekker Bezig Schiedam en De Betrokken Spartaan.

Jongeren Interventie Team (JIT)


Het Jongeren Interventie Team (JIT) is er voor jongeren van 12 t/m 23 jaar. Jongeren die steun in de rug nodig hebben richting school, dagbesteding, financiën etc. De coaches van het JIT ondersteunen jongeren om te voorkomen dat ze uitvallen in school en/ of werk. De signalen komen vaak uit het onderwijs, het JIT kan snel handelen met expertise op het gebied van welzijn en jeugdhulpverlening.
Het Jongeren Interventie Team (JIT) is een project van FlexusJeugdplein en Stichting DOCK. Het JIT richt zich op individuele jongeren die (dreigen te) ontsporen en die niet bereikt worden door de reguliere jeugdzorg. Een belangrijke karakteristiek van de begeleiding is vasthoudendheid. De begeleider laat de jongere pas los als het doel bereikt is. De jongere krijgt intensieve persoonlijke begeleiding die ervoor zorgt dat hij of zij de hulp krijgt die nodig is.