DOCK

DOCK Utrecht is er voor jou als bewoner. Wij helpen je graag om zelf actief aan de slag te gaan of samen dingen te organiseren. Met jou en organisaties in de wijk maken we samen buurten nog levendiger. Onze sociaal makelaars en sociaal beheerders ondersteunen bewoners en versterken netwerken en buurtinitiatieven. Klik hieronder op jouw buurt voor de contactgegevens van sociaal makelaars en sociaal beheerders. 

DOCK in mijn wijk

Coronazelftest en mondmaskers

Er zijn gratis coronazelftests en mondmaskers beschikbaar voor Utrechters die dit zelf niet kunnen betalen. Lees verder

Contact | DOCK Utrecht is bereikbaar via:

Telefoonnummer: 088 8555126 
E-mail: Utrecht@dock.nl 

Ruimte huren?

Ben je voor een activiteit op zoek naar een ruimte? Reserveer dan een ruimte via de gemeente Utrecht op www.utrecht.nl/verhuur of bel voor meer informatie: 14 030. Storingen of andere gebouwbeheerzaken kun je melden bij fmw@utrecht.nl. Bij calamiteiten kun je (ook buiten kantooruren) bellen naar 06 42 62 76 22.

DOCK Utrecht via:

Onderaan deze pagina vind je ons algemene aanbod. Of klik op een van de wijken om te zien hoe je in jouw wijk mee kunt doen.

Vrijwillige inzet

Vrijwillige inzet doe je niet alleen voor anderen, het geeft ook veel terug: waardering, contacten, persoonlijke groei, het gevoel zinvol actief te zijn.

Stagiairs DOCK Utrecht

DOCK laat mensen zien waar hun talenten liggen, want iedereen kan iets bijdragen en zo van betekenis zijn voor een ander.

Kom jij als stagiair werken bij DOCK Utrecht? Wie bij DOCK stage loopt doet dat samen met professionele en betrokken collega’s, en ook met vele enthousiaste actieve mensen uit de wijk. De teams bij DOCK bestaan uit medewerkers die coachen en van elkaar willen leren. Werken bij DOCK is een samenspel van verbinden.

Soep uit iedere Hoek!

Deel jouw lekkerste recept met een verhaal. Doet deze soep je denken aan jouw kindertijd, heb je deze soep een keer gegeten op een prachtige vakantieplek of is dit oma’s recept? Doe je mee aan het Soep uit Iedere Hoek-kookboek?

Buurtbox

Wil jij graag meer contact hebben met je buren? De buurtbox helpt jou en je buren op weg om het contact in de straat te versterken. Of misschien hebben jullie al een hechte buurt en willen jullie nog meer leuke dingen samen ondernemen? Haal dan inspiratie en informatie uit deze box hoe je dit kunt aanpakken.

Vreedzame Kinderraad

Jouw wensen zijn vast niet altijd hetzelfde als die van andere kinderen in jouw buurt. Hoe ga je om met alle verschillen? Hoe stem je democratisch over wat je wil bereiken. En hoe overtuig je volwassenen dat ze jullie erbij gaan helpen . Als je meedoet met een Vreedzame Kinderraad leer je daar van alles over.

Vreedzame Wijk

Kinderen leren niet alleen op school, ze worden eigenlijk overal ”opgevoed”. In de Vreedzame wijk stimuleren we dat kinderen de burgerschapsvaardigheden die ze op school leren, ook gaan toepassen in andere situaties waar kinderen komen: thuis, in de speeltuin, op de kinderopvang, de voetbalclub, het buurthuis, de bibliotheek.

Samen in de Stad

Samen in de Stad is een programma van waaruit DOCK-sociaal makelaars werken, in alle Utrechtse wijken. Met een preventieve benadering richten we ons op het langer thuis blijven wonen van ouderen van 60+.

Money Knowhow

In acht lessen krijgen kinderen uit groep 7 en 8 les over omgaan met geld, sociale druk en het thema armoede. De lessen zijn leuk en leerzaam en dragen bij aan de kennis die nodig is om bewuste keuzes te maken ten aanzien van geld.

Erop Thuis!

Sociaal makelaars hebben veel contact met leerkrachten, ouders en kinderen. Ouders geven aan dat er online heel veel is, maar hoe en waar vind je die informatie? Dus zetten sociaal makelaars het aanbod van schoolwerk, bewegen tot creativiteit voor jullie op een rij.

Hart voor elkaar

Wie geef jij een hart, maak met stoepkrijt een hart en schrijf de naam in het hart. Je kunt een doosje stoepkrijt op halen bij speeltuin Gagelsteede en bij speeltuin de Watertoren