DOCK

DOCK Utrecht is er voor jou als bewoner. We werken graag met jou en andere wijkpartners samen. Wil je meedoen of bijdragen aan leuke activiteiten bij jou in de buurt? Heb je een idee voor jouw directe omgeving of zijn er knelpunten in de wijk die aandacht vragen? Wij helpen je graag om zelf actief aan de slag te gaan of samen dingen te organiseren. In Leidsche Rijn zijn we actief in Parkwijk en Langerak, Het Zand, Grauwaart en Terwijde, maar ook in LR Centrum, Rijnvliet, Leeuwensteyn en Hoge Weide. 

Voedselbankplus, bewoner kookt maaltijden voor kwetsbare bewoners

Belangrijke ontmoetingsplekken voor jong en oud gaan voorzichtig weer open. Ook de plekken waar sociaal makelaars en sociaal beheerders van Team Leidsche Rijn werken. In Leidsche Rijn gaat het om buurtcentra Bij de Buren ParkwijkHet ZandHof ’t Spoorbouwspeeltuin Voorn en Hoge Weide.  

Sociaal makelaars en sociaal beheerders werken in de wijk en online. We denken mee en zijn er voor jou als je met vragen zit: we kennen bewoners en wijkorganisaties of mensen bij de gemeente. Bijvoorbeeld over zaken als ouderdom, gezondheid, zorg en eenzaamheid, saamhorigheid en verbinding, jeugd, opvoeding en talentontwikkeling. 
 
Wij ervaren in deze moeilijke tijd veel betrokkenheid en positieve energie bij wijkbewoners en zien heel wat goede en leuke initiatieven. Wij sluiten daar graag bij aan en helpen waar mogelijk.  

Contactgegevens

Hier vind je de contactgegevens van sociaal makelaars en sociaal beheerders van Team Leidsche Rijn. Je kunt het team ook mailen via: leidscherijn@dock.nl.

Buurtcentra

Buurtcentrum Het Zand
Pauwoogvlinder 20
3544 DB Utrecht

Sociaal beheer Buurtcentrum Het Zand
Ingrid van den Bedem
T: 06 11519607 
E: ivdbedem@dock.nl  
Bereikbaar: ma 8:30-12:30 uur,
di, wo

Buurtcentrum Bij de Buren
Eerste Oosterparklaan 76
3544 AK Utrecht

Sociaal beheer Buurtcentrum Bij de Buren  
Robbert Dijs
T: 06 12782632 
M: rdijs@dock.nl  
Bereikbaar: ma, di, wo, do

Buurtcentrum Terwijde
Operettelaan 629
3543 BR Utrecht

Sociaal beheer Buurtcentrum Terwijde
Mustafa Berkane
T: 06-55785565 
E: mberkane@dock.nl
Bereikbaar: ma, di, do, vr 

Bouwspeeltuin Voorn
Akkrumerraklaan 31
3544 TS Utrecht
E: dfriendrijk@dock.nl

Buurtcentrum Hoge Weide
Laurierweg 104
3541 RB Utrecht

Sociaal beheer Buurtcentrum Hoge Weide
Lotte Klaverstijn
T: 06 59975530
M: lklaverstijn@dock.nl

bchogeweide@dock.nl

Ruimte huren?
Ben je voor een activiteit op zoek naar een ruimte? (ruimtes zijn niet te huur voor feesten en partijen) Reserveer dan een ruimte via de gemeente Utrecht op www.utrecht.nl/verhuur of bel voor meer informatie: 14 030. Storingen of andere gebouwbeheerzaken kun je melden bij fmw@utrecht.nl. Bij calamiteiten kun je (ook buiten kantooruren) bellen naar 06 42 62 76 22.

Nieuws in Leidsche Rijn

Wijkkinderraad Leidsche Rijn gestart

18 februari 2022
Laten we Leidsche Rijn nog een stukje mooier makenDe wijkkinderraad Leidsche Rijn is gestart! Zeventien kinderen uit groep 7 van acht verschillende basisscholen in Leidsc…
Lees verder

Mini-Leidsche Rijn Festival

08 september 2021
Mini-Leidsche Rijn Festival maximaal succes Onder een strakblauwe hemel vond zondag 5 september 2021 voor de 23e keer het Leidsche Rijn Festival plaats. Het festival w…
Lees verder

Kinderraad in gesprek met de Burgemeester

27 juli 2021
Ruim 50 kinderen uit Utrecht hebben deelgenomen aan de Stedelijke Kinderraad. Met burgemeester Sharon Dijksma als voorzitter en de gemeenteraadsleden Mohammed Saiah en Te…
Lees verder

Aanbod in Leidsche Rijn

Sport & Cultuur Parade in Leidsche Rijn

Kom op vrijdag 7 januari naar de Parade en volg gratis toffe workshops! In de eerste week van januari reizen we met de dj bus door Leidsche Rijn. Kom jij bewegen? Het is gratis en buiten!

Vrijwillige inzet

Vrijwillige inzet doe je niet alleen voor anderen, het geeft ook veel terug: waardering, contacten, persoonlijke groei, het gevoel zinvol actief te zijn.

Spelinloop “Kletsen en Spelen”

De spelinloop “Kletsen en Spelen” voor ouders met kinderen tussen 0-4 jaar.

Wil je andere ouders ontmoeten en ervaringen delen? Dan is er de spelinloop vanaf 7 september speciaal voor ouders met jonge kinderen iedere dinsdagochtend tussen 10:00 en 12:00 uur in Bouwspeeltuin Voorn.

Grijze Koppen Orkest weer van start

Het Grijze Koppen Orkest gaat weer beginnen bij Buurtcentrum Bij de Buren. Vanaf 01 april | iedere vrijdag | 14:00 – 15:00 uur | meedoen = gratis! Kom gezellig mee zingen en muziek mee spelen. De reeks wordt afgesloten met een optreden op 20 mei 2022.

Vier de zomer met DOCK in Leidsche Rijn

Vieren jullie ook samen met of bij DOCK de zomervakantie in Leidsche Rijn? Bekijk hier wat er voor kinderen van 4-12 jaar met en bij DOCK te doen is! Iedereen is welkom!

Eieren zoeken in de Wijk

Komen jullie ook helpen eieren te zoeken in Leidsche Rijn?

Kom lekker spelen!

Bouwspeeltuin Voorn is buiten gewoon geopend! En nu de lente is aangebroken begint ook het buitenspeelseizoen weer. Kom jij ook gezellig spelen?

Download hier de folder van de speeltuin.

Soep uit iedere Hoek!

Deel jouw lekkerste recept met een verhaal. Doet deze soep je denken aan jouw kindertijd, heb je deze soep een keer gegeten op een prachtige vakantieplek of is dit oma’s recept? Doe je mee aan het Soep uit Iedere Hoek-kookboek?

Streetsports in Leidsche Rijn

Sport je graag of wil je nieuwe sporten uitproberen? Dan is streetsports iets voor jou! Bekijk de locaties en tijden hier.

Sport en spel in Parkwijk

Buurtbox

Wil jij graag meer contact hebben met je buren? De buurtbox helpt jou en je buren op weg om het contact in de straat te versterken. Of misschien hebben jullie al een hechte buurt en willen jullie nog meer leuke dingen samen ondernemen? Haal dan inspiratie en informatie uit deze box hoe je dit kunt aanpakken.

Money Knowhow

In acht lessen krijgen kinderen uit groep 7 en 8 les over omgaan met geld, sociale druk en het thema armoede. De lessen zijn leuk en leerzaam en dragen bij aan de kennis die nodig is om bewuste keuzes te maken ten aanzien van geld.