DOCK

DOCK Utrecht is er voor jou als bewoner. We werken graag met jou en andere wijkpartners samen. Wil je meedoen of bijdragen aan leuke activiteiten bij jou in de buurt? Heb je een idee voor jouw directe omgeving of zijn er knelpunten in de wijk die aandacht vragen? Wij helpen je graag om zelf actief aan de slag te gaan of samen dingen te organiseren. In Leidsche Rijn zijn we actief in Parkwijk en Langerak, Het Zand, Grauwaart en Terwijde, maar ook in LR Centrum, Rijnvliet, Leeuwensteyn en Hoge Weide. 

Voedselbankplus, bewoner kookt maaltijden voor kwetsbare bewoners

Belangrijke ontmoetingsplekken voor jong en oud gaan voorzichtig weer open. Ook de plekken waar sociaal makelaars en sociaal beheerders van Team Leidsche Rijn werken. In Leidsche Rijn gaat het om buurtcentra Bij de Buren ParkwijkHet ZandHof ’t Spoorbouwspeeltuin Voorn en Hoge Weide.  

Sociaal makelaars en sociaal beheerders werken in de wijk en online. We denken mee en zijn er voor jou als je met vragen zit: we kennen bewoners en wijkorganisaties of mensen bij de gemeente. Bijvoorbeeld over zaken als ouderdom, gezondheid, zorg en eenzaamheid, saamhorigheid en verbinding, jeugd, opvoeding en talentontwikkeling. 
 
Wij ervaren in deze moeilijke tijd veel betrokkenheid en positieve energie bij wijkbewoners en zien heel wat goede en leuke initiatieven. Wij sluiten daar graag bij aan en helpen waar mogelijk.  

Contactgegevens

Hier vind je de contactgegevens van sociaal makelaars en sociaal beheerders van Team Leidsche Rijn. Je kunt het team ook mailen via: leidscherijn@dock.nl.

Buurtcentra

Buurtcentrum Het Zand
Pauwoogvlinder 20
3544 DB Utrecht

Sociaal beheer Buurtcentrum Het Zand
Mustafa Berkane
T: 06-55785565 
E: mberkane@dock.nl 
Bereikbaar: ma, di, do, vr 

Ingrid van den Bedem
T: 06 11519607 
E: ivdbedem@dock.nl  
Bereikbaar: ma 8:30-12:30 uur,
di, wo

Buurtcentrum Hof ‘t Spoor
Operettelaan 629
3543 BR Utrecht

Sociaal beheer Buurtcentrum Hof ‘t Spoor
Hassan Ouirzane
T: 0618258839 
E: houirzane@dock.nl 
Bereikbaar: ma, do en vrijdag ochtend 

Mustafa Berkane
T: 06-55785565 
E: mberkane@dock.nl
Bereikbaar: ma, di, do, vr 

Buurtcentrum Bij de Buren
Eerste Oosterparklaan 76
3544 AK Utrecht

Sociaal beheer Buurtcentrum Bij de Buren  
Robbert Dijs
T: 06 12782632 
M: rdijs@dock.nl  
Bereikbaar: ma, di, wo, do

Buurtcentrum Hoge Weide
Laurierweg 104
3541 RB Utrecht

Sociaal beheer Buurtcentrum Hoge Weide
Niels den Haan
T: 06 59969208 
E: nhaan@dock.nl 
Bereikbaar: ma, di, woensdagochtend, do, vr 

Speeltuin

Bouwspeeltuin Voorn
Akkrumerraklaan 31
3544 TS Utrecht

Ruimte huren?
Bent u voor een activiteit op zoek naar een ruimte? Reserveer dan een ruimte via de gemeente Utrecht op www.utrecht.nl/verhuur of bel voor meer informatie: 14 030. Storingen of andere gebouwbeheerzaken kunt u melden bij mfa@utrecht.nl. Bij calamiteiten kunt u (ook buiten kantooruren) bellen naar 06 42 62 76 22.

Nieuws in Leidsche Rijn

Lichtpuntjes

24 november 2020
DOCK deelt lichtpuntjes  Ben jij een lichtpuntje voor de ander op donkere winterdagen.  Tijdens deze periode van afstand is er juist de behoefte om samen …
Lees verder

Welkom in buurtcentra Utrecht

18 november 2020
Het kabinet heeft besloten dat buurtcentra vanaf donderdag 19 november weer open mogen. De voorwaarden die eerder golden voor deze gedeeltelijke lockdown gelden ook nu we…
Lees verder

Speeltuinen DOCK Utrecht open

05 november 2020
Speeltuinen in Utrecht mogen gelukkig open blijven! Juist in deze tijd is het voor kinderen heel belangrijk dat ze lekker kunnen spelen. Daarom zijn we blij dat speeltuin…
Lees verder

Aanbod in Leidsche Rijn

Workshop lichtjes maken

Het zijn donkere maanden en daarom kunt u in december een mooi lichtpuntje komen maken in buurtcentrum ‘t Zand. Deze workshop is voor jong en oud!

Koffie ochtend Hoge Weide

Streetsports; Sport jij mee?

Grijze Koppen Orkest weer gestart

Het mag weer! Afgelopen vrijdag is het Grijze Koppen Orkest weer van start gegaan bij buurtcentrum “Bij de Buren”. Het zonnetje scheen en na weken was het weer heerlijk om bij elkaar te komen en met elkaar te zingen en muziek te maken.

De Componist beweegt!

Streetsportsmedewerkers in Terwijde (Leidsche Rijn) zetten zich in voor senioren in plaats van kinderen. Elke week kunnen de bewoners van woonservicecomplex ‘De Componist’ genieten van zomerse deuntjes en meedansen met de Coronadans.