DOCK

DOCK Utrecht is er voor jou als bewoner. We werken graag met jou en andere wijkpartners samen. Wil je meedoen of bijdragen aan leuke activiteiten bij jou in de buurt? Heb je een idee voor jouw directe omgeving of zijn er knelpunten in de wijk die aandacht vragen? Wij helpen je graag om zelf actief aan de slag te gaan of samen dingen te organiseren. In Leidsche Rijn zijn we actief in Parkwijk en Langerak, Het Zand, Grauwaart en Terwijde, maar ook in LR Centrum, Rijnvliet, Leeuwensteyn en Hoge Weide. 

Voedselbankplus, bewoner kookt maaltijden voor kwetsbare bewoners

Belangrijke ontmoetingsplekken voor jong en oud gaan voorzichtig weer open. Ook de plekken waar sociaal makelaars en sociaal beheerders van Team Leidsche Rijn werken. In Leidsche Rijn gaat het om buurtcentra Bij de Buren ParkwijkHet ZandHof ’t Spoorbouwspeeltuin Voorn en Hoge Weide.  

Sociaal makelaars en sociaal beheerders werken in de wijk en online. We denken mee en zijn er voor jou als je met vragen zit: we kennen bewoners en wijkorganisaties of mensen bij de gemeente. Bijvoorbeeld over zaken als ouderdom, gezondheid, zorg en eenzaamheid, saamhorigheid en verbinding, jeugd, opvoeding en talentontwikkeling. 
 
Wij ervaren in deze moeilijke tijd veel betrokkenheid en positieve energie bij wijkbewoners en zien heel wat goede en leuke initiatieven. Wij sluiten daar graag bij aan en helpen waar mogelijk.  

Contactgegevens

Hier vind je de contactgegevens van sociaal makelaars en sociaal beheerders van Team Leidsche Rijn. Je kunt het team ook mailen via: leidscherijn@dock.nl.

Buurtcentra

Buurtcentrum Het Zand
Pauwoogvlinder 20
3544 DB Utrecht

Buurtcentrum Hof ’t Spoor
Operettelaan 629
3543 BR Utrecht

Buurtcentrum Bij de Buren
Eerste Oosterparklaan 76
3544 AK Utrecht

Buurtcentrum Hoge Weide
Laurierweg 104
3541 BA Utrecht

Speeltuin

Bouwspeeltuin Voorn
Akkrumerraklaan 131
3544 TS Utrecht

Ruimte huren?
Bent u voor een activiteit op zoek naar een ruimte? Reserveer dan een ruimte via de gemeente Utrecht op www.utrecht.nl/verhuur of bel voor meer informatie: 14 030. Storingen of andere gebouwbeheerzaken kunt u melden bij facilitairgebied1@utrecht.nl. Bij calamiteiten kunt u (ook buiten kantooruren) bellen naar 06 42 62 76 22.

Nieuws in Leidsche Rijn

Hulp nodig, wacht niet!

09 juli 2020
Door het coronavirus is ons (samen)leven veranderd. Wij willen je daarom laten weten dat we er voor je zijn. Vrijwilligers, actieve bewoners, sociaal makelaars en soci…
Lees verder

Openstelling buurtcentra zomervakantie

09 juli 2020
Voor de openstelling van de buurtcentra in de Leidsche Rijn Utrecht tijdens de zomervakantie geldt het onderstaande overzicht. Buurtcentrum Hoge Weidedinsdag t/m don…
Lees verder

Bouwspeeltuin Voorn openingstijden

23 juni 2020
Bouwspeeltuin Voorn is weer geopend volgens de normale openingstijden. Maandag, dinsdag en donderdag van 14.00 tot 18.00 uurWoensdag en vrijdag van 12.00 tot 18.00 uur…
Lees verder

Aanbod in Leidsche Rijn

Kindervakantieweek Brede School Het Zand

Proef de Zomer, kom zandhappen!
Verschillende activiteiten en workshops voor kinderen van 2 t/m 12 jaar om de zomervakantie goed te starten!

Zomer ‘bakfiets’ tour Leidsche Rijn

We komen naar je toe! Dock gaat de wijk in met de bakfiets!

De sociaal makelaars van Leidsche Rijn gaan tot en met het einde van de zomervakantie de wijk in.

Verhalentafel Leidsche Rijn

Vertel over uw leven en luister naar verhalen.
We nodigen u van harte uit voor de verhalentafel in Leidsche Rijn. Verwonder, herken en vertel samen met begeleider Gerdi Keeler. Daar krijgt u energie van!

Grijze Koppen Orkest weer gestart

Het mag weer! Afgelopen vrijdag is het Grijze Koppen Orkest weer van start gegaan bij buurtcentrum “Bij de Buren”. Het zonnetje scheen en na weken was het weer heerlijk om bij elkaar te komen en met elkaar te zingen en muziek te maken.

De Componist beweegt!

Streetsportsmedewerkers in Terwijde (Leidsche Rijn) zetten zich in voor senioren in plaats van kinderen. Elke week kunnen de bewoners van woonservicecomplex ‘De Componist’ genieten van zomerse deuntjes en meedansen met de Coronadans.