DOCK

DOCK Utrecht is er voor jou als bewoner. We werken graag met jou en andere wijkpartners samen. Wil je meedoen of bijdragen aan leuke activiteiten bij jou in de buurt? Heb je een idee voor jouw directe omgeving of zijn er knelpunten in de wijk die aandacht vragen? Wij helpen je graag om zelf actief aan de slag te gaan of samen dingen te organiseren. In Leidsche Rijn zijn we actief in Parkwijk en Langerak, Het Zand, Grauwaart en Terwijde, maar ook in LR Centrum, Rijnvliet, Leeuwensteyn en Hoge Weide. 

Voedselbankplus, bewoner kookt maaltijden voor kwetsbare bewoners

Belangrijke ontmoetingsplekken voor jong en oud gaan voorzichtig weer open. Ook de plekken waar sociaal makelaars en sociaal beheerders van Team Leidsche Rijn werken. In Leidsche Rijn gaat het om buurtcentra Bij de Buren ParkwijkHet ZandHof ’t Spoorbouwspeeltuin Voorn en Hoge Weide.  

Sociaal makelaars en sociaal beheerders werken in de wijk en online. We denken mee en zijn er voor jou als je met vragen zit: we kennen bewoners en wijkorganisaties of mensen bij de gemeente. Bijvoorbeeld over zaken als ouderdom, gezondheid, zorg en eenzaamheid, saamhorigheid en verbinding, jeugd, opvoeding en talentontwikkeling. 
 
Wij ervaren in deze moeilijke tijd veel betrokkenheid en positieve energie bij wijkbewoners en zien heel wat goede en leuke initiatieven. Wij sluiten daar graag bij aan en helpen waar mogelijk.  

Contactgegevens

Hier vind je de contactgegevens van sociaal makelaars en sociaal beheerders van Team Leidsche Rijn. Je kunt het team ook mailen via: leidscherijn@dock.nl.

Buurtcentra

Buurtcentrum Het Zand
Pauwoogvlinder 20
3544 DB Utrecht

Buurtcentrum Hof ‘t Spoor
Operettelaan 629
3543 BR Utrecht

Buurtcentrum Bij de Buren
Eerste Oosterparklaan 76
3544 AK Utrecht

Buurtcentrum Hoge Weide
Laurierweg 104
3541 RB Utrecht

Speeltuin

Bouwspeeltuin Voorn
Akkrumerraklaan 31
3544 TS Utrecht

Ruimte huren?
Bent u voor een activiteit op zoek naar een ruimte? Reserveer dan een ruimte via de gemeente Utrecht op www.utrecht.nl/verhuur of bel voor meer informatie: 14 030. Storingen of andere gebouwbeheerzaken kunt u melden bij mfa@utrecht.nl. Bij calamiteiten kunt u (ook buiten kantooruren) bellen naar 06 42 62 76 22.

Nieuws in Leidsche Rijn

Gezamenlijke wijkagenda Leidsche Rijn

06 augustus 2020
Waar bent u trots op in uw buurt en welke onderwerpen hebben aandacht nodig? Sociaal makelaars van DOCK Utrecht brengen antwoorden van buurtbewoners en beroepskrachten in…
Lees verder

De Buurtbox

10 augustus 2020
Wil jij graag meer contact hebben met je buren? De buurtbox helpt jou en je buren op weg om het contact in de straat te versterken. Of misschien hebben jullie al een hech…
Lees verder

Vrijwilligers gezocht Bouwspeeltuin Voorn

10 augustus 2020
Een speeltuin zoekt altijd mensen. De speeltuin houden we open met een actief team van bewoners uit Leidsche Rijn. Wilt u ook uw bijdrage hieraan leveren? Vindt u het leu…
Lees verder

Aanbod in Leidsche Rijn

Kinderboekenweek activiteiten

Samen terug in de tijd tijdens de Kinderboekenweek. Gedurende de tien dagen van de landelijke Kinderboekenweek een naschools programma in de wijk vol activiteiten in het kader van het thema: ‘EN TOEN?’

Masterclass Lichtsculpturen

Inschrijving geopend – doe mee!
Door Corona is alles anders dit jaar. Gelukkig is er een prachtig alternatief gevonden voor de Sint Maarten Parade en het Vuur: De Ronde van Sint Maarten op 6 en 7 november op het Berlijnplein in Leidsche Rijn. En ook de masterclass Lichtsculpturen maken kan doorgaan!

Een bijeenkomst over het thema nazomer

Op 2 september organiseert DOCK samen met Zin in Utrecht een zingevingsbijeenkomst over het thema NAZOMER.
Wat betekenen groei en bloei op dit moment in uw leven?

Verhalentafel Leidsche Rijn – Nazomeren

Praat mee en deel uw verhalen en herinneringen. In gesprek met leeftijdsgenoten over herinneringen aan mooie tijden. Ervaring met vertellen is niet nodig.

Wijk-raam-tentoonstelling

MAAK SAMEN MET JOUW BUREN EEN GROTE WIJK-RAAM-TENTOONSTELLING. Ontwerp jouw eigen kunstwerk en hang de poster voor het raam en doe mee met de wijk-raam-tentoonstelling.

Grijze Koppen Orkest weer gestart

Het mag weer! Afgelopen vrijdag is het Grijze Koppen Orkest weer van start gegaan bij buurtcentrum “Bij de Buren”. Het zonnetje scheen en na weken was het weer heerlijk om bij elkaar te komen en met elkaar te zingen en muziek te maken.

De Componist beweegt!

Streetsportsmedewerkers in Terwijde (Leidsche Rijn) zetten zich in voor senioren in plaats van kinderen. Elke week kunnen de bewoners van woonservicecomplex ‘De Componist’ genieten van zomerse deuntjes en meedansen met de Coronadans.