DOCK

DOCK Utrecht is er voor jou als bewoner. We werken graag met jou en andere wijkpartners samen. Wil je graag meedoen of bijdragen aan leuke activiteiten bij jou in de buurt? Heb je een idee voor jouw directe omgeving of zijn er knelpunten in de wijk die aandacht vragen?  Wij helpen je graag om zelf actief aan de slag te gaan of samen dingen te organiseren. In Noordwest zijn we actief in Zuilen, Ondiep en Pijlsweerd.    

Belangrijke ontmoetingsplekken voor jong en oud gaan voorzichtig weer open. Ook de plekken waar sociaal makelaars en sociaal beheerders werken. In Noordwest gaat het om buurtcentra ’t Vorstelijk Complex, Buurthuis Zuilen, De Speler,  De Uithoek en speeltuinen De Duizendpoot en De Speelboom.

Sociaal makelaars en sociaal beheerders werken in de wijk en online. We denken mee en zijn er voor jou als je met vragen zit: we kennen bewoners en wijkorganisaties of mensen bij de gemeente. Bijvoorbeeld over zaken als ouderdom, gezondheid, zorg en eenzaamheid, saamhorigheid en verbinding, jeugd, opvoeding en talentontwikkeling. 
 
Wij ervaren in deze moeilijke tijd veel betrokkenheid en positieve energie bij wijkbewoners en zien heel wat goede en leuke initiatieven. Wij sluiten daar graag bij aan en helpen waar mogelijk.  

Kinderraad Noordwest schudt de wijk wakker: ‘Hé, wat doe je nou?’

Utrecht- Ongewild aangesproken worden, milieuvervuiling, pesten… dit zijn onderwerpen die de Kinderraad van Utrecht Noordwest bespreekbaar wil maken. Daarom hebben ze stripverhalen getekend om zo hun ervaringen met de wijk te delen.

Wat zien kinderen in hun wijk, waar dromen zij van, wat irriteert hen en wat zouden zij willen veranderen? Deze vragen stonden centraal bij de start van de Kinderraad Noordwest in maart van dit jaar. De deelnemers uit groep 6 & 7 bleken vol verhalen over dat wat zij zien en beleven in de wijk: ongewild aangesproken worden, milieuvervuiling, pesten… niet de minste onderwerpen. Daar moeten we wat mee! Want de Kinderraad zet zich in voor een fijne en veilige wijk. De jonge raadsleden hebben daarom besloten hun verhalen weer te geven in de vorm van striptekeningen, gebundeld in een stripboek en op een poster met de titel ‘Hé, wat doe je nou?’.  Ze hebben zelf stappen ondernomen zoals het verzamelen van verhalen, tekenlessen volgen van een echte kunstenaar en videobellen met het wijkbureau om een aanvraag te doen uit het initiatievenfonds.

Op 28 juni kwam de Kinderraad bij elkaar voor de feestelijke boeklancering. De kinderen kregen de eerste exemplaren van het stripboek en de poster overhandigd, waarna ze in de wijk kunnen worden verspreid. Een actie om trots op te zijn!

Benieuwd naar de strips? Je kunt ze vinden door heel Pijlsweerd, Ondiep en Zuilen: op scholen, beheerde speeltuinen, in buurtcentra en zelfs in de wachtkamer van de huisarts.

Meer informatie over de Kinderraad Noordwest en de actie: Aster Blaauboer, sociaal makelaar DOCK via ablaauboer@dock.nl of Elsemiek Homminga, talentcoördinator Brede School NW via e.homminga@pcouwillibrord.nl

Contactgegevens

Hieronder vind je de contactgegevens van sociaal makelaars en sociaal beheerders in Team Noordwest. Of mail het team: noordwest@dock.nl 

Ruimte huren?
Ben je voor een activiteit op zoek naar een ruimte? Reserveer dan een ruimte via de gemeente Utrecht op www.utrecht.nl/verhuur of bel voor meer informatie: 14 030. Storingen of andere gebouwbeheerzaken kun je melden bij fmw@utrecht.nl. Bij calamiteiten kun je (ook buiten kantooruren) bellen naar 06 42 62 76 22.

Buurtcentra

Buurthuis Zuilen
Sint-Ludgerusstraat 251
3553 CX Utrecht
Sanne van Herk
svherk@dock.nl
06 59 97 79 46

Buurthuis De Beatrix
in het Vorstelijk complex
Prinses Beatrixlaan 2a
3554 JL Utrecht
Jolanda van den Berg
jvdberg@dock.nl
06 55 99 05 92

Buurtcentrum De Speler
Thorbeckelaan 18 c
3552 CS Utrecht
Liesbeth Meijns
lmeijns@dock.nl
06 24 98 34 53

Buurtcentrum De Uithoek
2e Daalsedijk 2 b
3551 EJ Utrecht
Liesbeth Meijns
lmeijns@dock.nl
06 24 98 34 53

Speeltuinen

Speeltuin De Speelboom
Hortensiastraat 4
3551 TR Utrecht

Speeltuin De Duizendpoot
Spijkerstraat 200
3513 SL Utrecht

Nieuws in Noordwest

Zomerprogramma Noordwest

28 juli 2021
Doe jij mee met de zomeractiviteiten in Noordwest? Bekijk hier wat er allemaal te doen is in de zomervakantie voor kinderen uit de wijk Noordwest.
Lees verder

Kinderraad in gesprek met de Burgemeester

27 juli 2021
Ruim 50 kinderen uit Utrecht hebben deelgenomen aan de Stedelijke Kinderraad. Met burgemeester Sharon Dijksma als voorzitter en de gemeenteraadsleden Mohammed Saiah en Te…
Lees verder

Theatrale wijkparade

09 juli 2021
Een vrolijke theatrale wijkparade luidt de start van de zomervakantie in. De kleine bonte optocht van twee theatrale fietsers met een bakfiets, e…
Lees verder

Aanbod in Noordwest

Vrijwillige inzet

Vrijwillige inzet doe je niet alleen voor anderen, het geeft ook veel terug: waardering, contacten, persoonlijke groei, het gevoel zinvol actief te zijn.

Money Knowhow

In acht lessen krijgen kinderen uit groep 7 en 8 les over omgaan met geld, sociale druk en het thema armoede. De lessen zijn leuk en leerzaam en dragen bij aan de kennis die nodig is om bewuste keuzes te maken ten aanzien van geld.

Buurtbox

Wil jij graag meer contact hebben met je buren? De buurtbox helpt jou en je buren op weg om het contact in de straat te versterken. Of misschien hebben jullie al een hechte buurt en willen jullie nog meer leuke dingen samen ondernemen? Haal dan inspiratie en informatie uit deze box hoe je dit kunt aanpakken.

http://Welzijn%20op%20Recept%20Utrecht

Welzijn op Recept in Utrecht Noordwest

De huisarts schrijft recepten uit voor medicatie of bijvoorbeeld voor fysiotherapie én ook voor welzijn. Soms helpen medicijnen of oefeningen niet meer. En blijven klachten als vermoeidheid, hoofdpijn, slapeloosheid en / of somberheid over. Afleiding geeft vaak verlichting, maar hoe vind je de goede afleiding? Bij welke activiteit sluit je aan? Een sociaal makelaar weet wat er in de wijk te doen is en zoekt samen met de cliënt uit wat voor goede en leuke afleiding kan zorgen.