DOCK

DOCK Utrecht is er voor jou als bewoner. We werken graag met jou en andere wijkpartners samen. Wil je graag meedoen of bijdragen aan leuke activiteiten bij jou in de buurt? Heb je een idee voor jouw directe omgeving of zijn er knelpunten in de wijk die aandacht vragen?  Wij helpen je graag om zelf actief aan de slag te gaan of samen dingen te organiseren. In Noordwest zijn we actief in Zuilen, Ondiep en Pijlsweerd.    

Vijfjarig bestaan Lunchtafel Buurtcentrum De Beatrix

Belangrijke ontmoetingsplekken voor jong en oud zijn gesloten. Ook de plekken waar sociaal makelaars en sociaal beheerders werken. In Noordwest gaat het om buurtcentra ’t Vorstelijk ComplexBuurthuis Zuilen, De Speler,  De Uithoek en speeltuinen De Duizendpoot en De Speelboom.

Sociaal makelaars en sociaal beheerders werken online. We denken mee en zijn er voor jou als je met vragen zit: we kennen bewoners en wijkorganisaties of mensen bij de gemeente. Bijvoorbeeld over zaken als ouderdom, gezondheid, zorg en eenzaamheid, saamhorigheid en verbinding, jeugd, opvoeding en talentontwikkeling. 
 
Wij ervaren in deze moeilijke tijd veel betrokkenheid en positieve energie bij wijkbewoners en zien heel wat goede en leuke initiatieven. Wij sluiten daar graag bij aan en helpen waar mogelijk.  

Contactgegevens

Hieronder vind je de contactgegevens van sociaal makelaars en sociaal beheerders in Team Noordwest. Of mail het team: noordwest@dock.nl 

Nieuws uit Noordwest

Nu ook Tas voor Thuis voor ouderen

06 mei 2020
DOCK Utrecht heeft samen met andere Utrechtse organisaties de handen ineen geslagen voor oudere inwoners met een klein sociaal netwerk en die weinig d…
Lees verder

Vijf jaar Buurtlunch De Beatrix

15 april 2020
Buurtlunch Buurthuis de Beatrix bestaat vijf jaar. Dit zouden de deelnemers natuurlijk groots vieren, maar dit kan nu niet live. Afgelopen week heeft het team buurtlunch …
Lees verder

Coronamaatregelen

14 april 2020
Maatregelen Coronavirus in Utrecht  Hier leest u de ontwikkelingen in de stad Utrecht in relatie tot de Corona-maatregelen:  Sluiting buurtcentra en speel…
Lees verder

Aanbod in Noordwest

Getoond aanbod met label:

Maatjesproject

Het maatjesproject is er voor tieners die een hulpvraag hebben en daarbij een steuntje in de rug van een maatje goed kunnen gebruiken. Student en tiener bouwen een band op met elkaar, werken samen aan leerdoelen en benutten en versterken elkaars talenten. Door de een-op-een-koppeling kunnen tieners vrijuit spreken over en werken aan thema’s als de thuissituatie, het vergroten van zelfvertrouwen, gedragsverandering of de uitbreiding van hun sociaal netwerk.

http://Welzijn%20op%20Recept%20Utrecht

Welzijn op Recept in Noordwest

De huisarts schrijft recepten uit voor medicatie of bijvoorbeeld voor fysiotherapie én ook voor welzijn. Soms helpen medicijnen of oefeningen niet meer. En blijven klachten als vermoeidheid, hoofdpijn, slapeloosheid en / of somberheid over. Afleiding geeft vaak verlichting, maar hoe vind je de goede afleiding? Bij welke activiteit sluit je aan? Een sociaal makelaar weet wat er in de wijk te doen is en zoekt samen met de cliënt uit wat voor goede en leuke afleiding kan zorgen.