DOCK

DOCK Utrecht is er voor jou als bewoner. We werken graag met jou en andere wijkpartners samen. Wil je graag meedoen of bijdragen aan leuke activiteiten bij jou in de buurt? Heb je een idee voor jouw directe omgeving of zijn er knelpunten in de wijk die aandacht vragen?  Wij helpen je graag om zelf actief aan de slag te gaan of samen dingen te organiseren. In Noordwest zijn we actief in Zuilen, Ondiep en Pijlsweerd.    

Vijfjarig bestaan Lunchtafel Buurtcentrum De Beatrix

Belangrijke ontmoetingsplekken voor jong en oud gaan voorzichtig weer open. Ook de plekken waar sociaal makelaars en sociaal beheerders werken. In Noordwest gaat het om buurtcentra ’t Vorstelijk Complex, Buurthuis Zuilen, De Speler,  De Uithoek en speeltuinen De Duizendpoot en De Speelboom.

Sociaal makelaars en sociaal beheerders werken in de wijk en online. We denken mee en zijn er voor jou als je met vragen zit: we kennen bewoners en wijkorganisaties of mensen bij de gemeente. Bijvoorbeeld over zaken als ouderdom, gezondheid, zorg en eenzaamheid, saamhorigheid en verbinding, jeugd, opvoeding en talentontwikkeling. 
 
Wij ervaren in deze moeilijke tijd veel betrokkenheid en positieve energie bij wijkbewoners en zien heel wat goede en leuke initiatieven. Wij sluiten daar graag bij aan en helpen waar mogelijk.  

Contactgegevens

Hieronder vind je de contactgegevens van sociaal makelaars en sociaal beheerders in Team Noordwest. Of mail het team: noordwest@dock.nl 

Buurtcentra

Buurthuis Zuilen
Sint-Ludgerusstraat 251
3553 CX Utrecht

Buurthuis De Beatrix
in het Vorstelijk complex
Prinses Beatrixlaan 2a
3554 JL Utrecht

Buurtcentrum De Speler
Thorbeckelaan 18 c
3552 CS Utrecht

Buurtcentrum De Uithoek
2e Daalsedijk 2 b
3551 EJ Utrecht

Speeltuinen

Speeltuin De Speelboom
Hortensiastraat 4
3551 TR Utrecht

Speeltuin De Duizendpoot
Spijkerstraat 200
3513 SL Utrecht

Ruimte huren?
Bent u voor een activiteit op zoek naar een ruimte? Reserveer dan een ruimte via de gemeente Utrecht op www.utrecht.nl/verhuur of bel voor meer informatie: 14 030. Storingen of andere gebouwbeheerzaken kunt u melden bij mfa@utrecht.nl. Bij calamiteiten kunt u (ook buiten kantooruren) bellen naar 06 42 62 76 22.

Nieuws uit Noordwest

Gezamenlijke wijkagenda Noordwest

06 augustus 2020
Waar bent u trots op in uw buurt en welke onderwerpen hebben aandacht nodig? Sociaal makelaars van DOCK Utrecht brengen antwoorden van buurtbewoners en beroepskrachten in…
Lees verder

Buurtcentra Utrecht

02 juni 2020
Buurtcentra open onder voorwaarden De buurtcentra in Utrecht zijn per 2 juni weer open. Een buurtcentrum bezoeken kan alleen op afspraak. Gelukkig zijn de buurtcentra …
Lees verder

Coronavirus: de actuele maatregelen van DOCK

27 augustus 2020
DOCK heeft de locaties verantwoordelijk geopend in nauw overleg met de gemeentes. Alle locaties; de Huizen van de Wijk, de wijkcentra, jongerencentra en de speeltuinen zi…
Lees verder

Aanbod in Noordwest

Speelmee Bus Zuilen

Maatjesproject

Het maatjesproject is er voor tieners die een hulpvraag hebben en daarbij een steuntje in de rug van een maatje goed kunnen gebruiken. Student en tiener bouwen een band op met elkaar, werken samen aan leerdoelen en benutten en versterken elkaars talenten. Door de een-op-een-koppeling kunnen tieners vrijuit spreken over en werken aan thema’s als de thuissituatie, het vergroten van zelfvertrouwen, gedragsverandering of de uitbreiding van hun sociaal netwerk.

http://Welzijn%20op%20Recept%20Utrecht

Welzijn op Recept in Noordwest

De huisarts schrijft recepten uit voor medicatie of bijvoorbeeld voor fysiotherapie én ook voor welzijn. Soms helpen medicijnen of oefeningen niet meer. En blijven klachten als vermoeidheid, hoofdpijn, slapeloosheid en / of somberheid over. Afleiding geeft vaak verlichting, maar hoe vind je de goede afleiding? Bij welke activiteit sluit je aan? Een sociaal makelaar weet wat er in de wijk te doen is en zoekt samen met de cliënt uit wat voor goede en leuke afleiding kan zorgen.