DOCK

DOCK Utrecht is er voor jou als bewoner. We werken graag met jou en andere wijkpartners samen. Wil je graag meedoen of bijdragen aan leuke activiteiten bij jou in de buurt? Heb je een idee voor jouw directe omgeving of zijn er knelpunten in de wijk die aandacht vragen? Wij helpen je graag om zelf actief aan de slag te gaan of samen dingen te organiseren. In Noordwest zijn we actief in Zuilen, Ondiep en Pijlsweerd.  

Belangrijke ontmoetingsplekken voor jong en oud gaan voorzichtig weer open. Ook de plekken waar sociaal makelaars en sociaal beheerders werken. In Noordwest gaat het om buurtcentra ’t Vorstelijk Complex, Buurthuis Zuilen, De Speler,  De Uithoek en speeltuin De Duizendpoot .

Sociaal makelaars en sociaal beheerders werken in de wijk en online. We denken mee en zijn er voor jou als je met vragen zit: we kennen bewoners en wijkorganisaties of mensen bij de gemeente. Bijvoorbeeld over zaken als ouderdom, gezondheid, zorg en eenzaamheid, saamhorigheid en verbinding, jeugd, opvoeding en talentontwikkeling. 
 
Wij ervaren in deze moeilijke tijd veel betrokkenheid en positieve energie bij wijkbewoners en zien heel wat goede en leuke initiatieven. Wij sluiten daar graag bij aan en helpen waar mogelijk.  

Contactgegevens

Hieronder vind je de contactgegevens van sociaal makelaars en sociaal beheerders in Team Noordwest. Download de flyer of lees onder de flyer meer over het team. Je kunt ook mailen aan het team: noordwest@dock.nl 

Ruimte huren?

Ben je voor een activiteit op zoek naar een ruimte? Reserveer dan een ruimte via de gemeente Utrecht op www.utrecht.nl/verhuur of bel voor meer informatie: 14 030. Storingen of andere gebouwbeheerzaken kun je melden bij fmw@utrecht.nl. Bij calamiteiten kun je (ook buiten kantooruren) bellen naar 06 42 62 76 22.

Buurtcentra

Buurthuis Zuilen
Sint-Ludgerusstraat 251
3553 CX Utrecht


Buurthuis De Beatrix
Prinses Beatrixlaan 2a
3554 JL Utrecht


Buurtcentrum De Speler
Thorbeckelaan 18 c
3552 CS Utrecht

Buurtcentrum De Uithoek
2e Daalsedijk 2 b
3551 EJ Utrecht

Speeltuinen

Speeltuin De Duizendpoot
Spijkerstraat 200
3513 SL Utrecht

Nieuws in Noordwest

Nieuws van De Wijkproeverij

25 november 2022
4e editie van de nieuwsbrief “Door heel Utrecht gaan professionals en bewoners samen aan de slag op zoeknaar verbinding. Wat is er in de wijk, wat zijn de wensen en w…
Lees verder

Papiercafé Zuilen

25 november 2022
In samenwerking met Dock en Kracht van Zuilen Het wordt steeds moeilijker De overheid maar ook bedrijven sturen steeds meer onbegrijpelijke post naar ons toe. Je mo…
Lees verder

Aanbod in Noordwest

Vrijwillige inzet

Vrijwillige inzet doe je niet alleen voor anderen, het geeft ook veel terug: waardering, contacten, persoonlijke groei, het gevoel zinvol actief te zijn.

Money Knowhow

In acht lessen krijgen kinderen uit groep 7 en 8 les over omgaan met geld, sociale druk en het thema armoede. De lessen zijn leuk en leerzaam en dragen bij aan de kennis die nodig is om bewuste keuzes te maken ten aanzien van geld.

Buurtbox

Wil jij graag meer contact hebben met je buren? De buurtbox helpt jou en je buren op weg om het contact in de straat te versterken. Of misschien hebben jullie al een hechte buurt en willen jullie nog meer leuke dingen samen ondernemen? Haal dan inspiratie en informatie uit deze box hoe je dit kunt aanpakken.

http://Welzijn%20op%20Recept%20Utrecht

Welzijn op Recept in Utrecht Noordwest

De huisarts schrijft recepten uit voor medicatie of bijvoorbeeld voor fysiotherapie én ook voor welzijn. Soms helpen medicijnen of oefeningen niet meer. Klachten als vermoeidheid, hoofdpijn, slapeloosheid en/of somberheid blijven over. Afleiding geeft vaak verlichting, maar hoe vind je de goede afleiding? Bij welke activiteit sluit je aan? Een sociaal makelaar weet wat er in de wijk te doen is en zoekt samen met de cliënt uit wat voor goede en leuke afleiding kan zorgen.