DOCK

Utrecht Vleuten–De Meern DOCK Utrecht is er voor jou als bewoner. We werken graag samen met jou en andere wijkpartners.  Wij helpen je graag om zelf actief aan de slag te gaan of samen dingen te organiseren. In Vleuten–De Meern we zijn actief in de oude dorpskernen, maar ook in de buurten Haarzuilens, Rijnenburg, Oudenrijn, Vleuterweide en Veldhuizen.  

Het grijze koppen orkest is weer gestart in de Schakel, Vleuten

Belangrijke ontmoetingsplekken voor jong en oud gaan voorzichtig weer open. Ook de plekken waar sociaal makelaars en sociaal beheerders werken. In Vleuten – De Meern gaat het om buurtcentra De Schakel, Weide Wereld en de Pijler. Sociaal makelaars en sociaal beheerders werken in de wijk en online. We denken mee en zijn er voor jou als je met vragen zit: we kennen de buurtbewoners en de wijkorganisaties of mensen bij de gemeente. Bijvoorbeeld over zaken als ouderdom, gezondheid, zorg en eenzaamheid, saamhorigheid en verbinding, jeugd, opvoeding en talentontwikkeling.  

Wij ervaren in deze moeilijke tijd veel betrokkenheid en positieve energie bij wijkbewoners en zien heel wat goede en leuke initiatieven. Wij sluiten daar graag bij aan en helpen waar mogelijk. 

Buurtcentra

Buurtcentrum De Schakel
Schoolstraat 11, 3451 AA Vleuten
www.deschakel-vleuten.nl
Voor het activiteitenprogramma van De Schakel, klik hier


Sociaal beheer buurtcentrum De Schakel 
Wiel Schoonheim
06 554 901 55
wschoonheim@dock.nl  
Bereikbaar: ma t/m vrijdag tussen 9.00 en 14.00 uur 

Buurtcentrum de Weide Wereld
Teunisbloemlaan 50, 3452 CB Vleuten – De Meern
www.deweidewereld.nl
Voor het activiteitenprogramma van de Weide Wereld, klik hier

Sociaal beheer buurtcentrum de Weide Wereld 
Ank van Engelen
06 395 639 45
avengelen@dock.nl 
Bereikbaar: dinsdag, woensdag, vrijdag 

Buurtcentrum de Pijler
Bovenpolder 80, 3453 NP Utrecht
Voor het activiteitenprogramma van de Pijler, klik hier

Sociaal beheerder de Pijler
Adil Chebli
06 813 184 61
achebli@dock.nl

Contactgegevens

Hier vind je de contactgegevens van sociaal makelaars en sociaal beheerders Team Vleuten – De Meern. Of mail het team: vleutendemeern@dock.nl

Ruimte huren?
Ben je voor een activiteit op zoek naar een ruimte? Reserveer dan een ruimte via de gemeente Utrecht op www.utrecht.nl/verhuur of bel voor meer informatie: 14 030. Storingen of andere gebouwbeheerzaken kun je melden bij fmw@utrecht.nl. Bij calamiteiten kun je (ook buiten kantooruren) bellen naar 06 42 62 76 22.

Nieuws Vleuten – De Meern

Expositie ‘Kinderraad: SUPER Belangrijk!’

02 mei 2022
Utrecht – De Utrechtse Kinderraden zijn SUPER Belangrijk! Want deze raden vertegenwoordigen in elke Utrechtse wijk de stem van kinderen. Van jou dus! Maar wat doet de kin…
Lees verder

De doorgeschoven doorgedraaide TOOST van 2022

10 maart 2022
Ben jij ook toe aan een avond waarin we weer samen kunnen zijn? elkaar kunnen inspireren met mooie initiatieven en bovenal… kunnen vieren dat het hoog nodig tijd is voo…
Lees verder

Dit doet DOCK in Vleuten de Meern

16 februari 2022
Sociaal Makelaar in beeld. DOCK  is er voor jou als bewoner. Wij helpen je graag om actief aan de slag te gaan of samen dingen te organiseren. Samen met jou en ander…
Lees verder

Aanbod in Vleuten – De Meern

Feestelijke opening Buurtcentrum de Pijler

Tijdens de feestelijke opening van het vernieuwde buurtcentrum heten we je van harte welkom in de Pijler. Buurtbewoners, partners en Wethouder Rachel Streefland zullen aanwezig zijn om samen te vieren dat de verbouwing van het buurtcentrum zo goed gelukt is. Ook is er de mogelijkheid om kennis te maken met buren, partners, en met de activiteiten die plaatsvinden in de Pijler, waaronder verschillende sporten, creatieve clubjes, koren en ontmoeting.
Op zaterdag 21 mei zullen er spelletjes zijn, hapjes en drankjes, muziek en veel gezelligheid!

Ook zin om te komen? Je bent van harte welkom! Om 12:00 start het feest in buurtcentrum De Pijler, Bovenpolder 80 in Veldhuizen. Voor vragen en opmerkingen, neem contact op met Adil Chebli (achebli@dock.nl)

Vrijwillige inzet

Vrijwillige inzet doe je niet alleen voor anderen, het geeft ook veel terug: waardering, contacten, persoonlijke groei, het gevoel zinvol actief te zijn.

Soep uit iedere Hoek!

Deel jouw lekkerste recept met een verhaal. Doet deze soep je denken aan jouw kindertijd, heb je deze soep een keer gegeten op een prachtige vakantieplek of is dit oma’s recept? Doe je mee aan het Soep uit Iedere Hoek-kookboek?

Buurtbox

Wil jij graag meer contact hebben met je buren? De buurtbox helpt jou en je buren op weg om het contact in de straat te versterken. Of misschien hebben jullie al een hechte buurt en willen jullie nog meer leuke dingen samen ondernemen? Haal dan inspiratie en informatie uit deze box hoe je dit kunt aanpakken.