DOCK

Utrecht Vleuten–De Meern DOCK Utrecht is er voor jou als bewoner. We werken graag samen met jou en andere wijkpartners.  Wij helpen je graag om zelf actief aan de slag te gaan of samen dingen te organiseren. In Vleuten–De Meern we zijn actief in de oude dorpskernen, maar ook in de buurten Haarzuilens, Rijnenburg, Oudenrijn, Vleuterweide en Veldhuizen.  

Het grijze koppen orkest is weer gestart in de Schakel, Vleuten

Belangrijke ontmoetingsplekken voor jong en oud gaan voorzichtig weer open. Ook de plekken waar sociaal makelaars en sociaal beheerders werken. In Vleuten – De Meern gaat het om buurtcentra De Schakel, Weide Wereld en de Pijler. Sociaal makelaars en sociaal beheerders werken in de wijk en online. We denken mee en zijn er voor jou als je met vragen zit: we kennen de buurtbewoners en de wijkorganisaties of mensen bij de gemeente. Bijvoorbeeld over zaken als ouderdom, gezondheid, zorg en eenzaamheid, saamhorigheid en verbinding, jeugd, opvoeding en talentontwikkeling.  

Wij ervaren in deze moeilijke tijd veel betrokkenheid en positieve energie bij wijkbewoners en zien heel wat goede en leuke initiatieven. Wij sluiten daar graag bij aan en helpen waar mogelijk. 

Buurtcentra

Buurtcentrum De Schakel
Schoolstraat 11, 3451 AA Vleuten
www.deschakel-vleuten.nl

Sociaal beheer buurtcentrum De Schakel 
Wiel Schoonheim
06 554 901 55
wschoonheim@dock.nl  
Bereikbaar: ma t/m vrijdag tussen 9.00 en 14.00 uur 

Buurtcentrum de Weide Wereld
Teunisbloemlaan 50, 3452 CB Vleuten – De Meern
www.deweidewereld.nl

Sociaal beheer buurtcentrum de Weide Wereld 
Ank van Engelen
06 395 639 45
avengelen@dock.nl 
Bereikbaar: dinsdag, woensdag, vrijdag 

Buurtcentrum de Pijler
Bovenpolder 80, 3453 NP Utrecht

Sociaal beheerder de Pijler
Adil Chebli
06 813 184 61
achebli@dock.nl

Contactgegevens

Hier vind je de contactgegevens van sociaal makelaars en sociaal beheerders Team Vleuten – De Meern. Of mail het team: vleutendemeern@dock.nl

Ruimte huren?
Ben je voor een activiteit op zoek naar een ruimte? Reserveer dan een ruimte via de gemeente Utrecht op www.utrecht.nl/verhuur of bel voor meer informatie: 14 030. Storingen of andere gebouwbeheerzaken kun je melden bij fmw@utrecht.nl. Bij calamiteiten kun je (ook buiten kantooruren) bellen naar 06 42 62 76 22.

Nieuws Vleuten – De Meern

Dit Doet DOCK Utrecht in Vleuten de Meern

08 september 2021
Sociaal makelaar in beeld DOCK Utrecht is er voor u als bewoner. Wij helpen u graag om actief aan de slag te gaan of samen dingen te organiseren. Met u en organisaties…
Lees verder

Kinderraad in gesprek met de Burgemeester

27 juli 2021
Ruim 50 kinderen uit Utrecht hebben deelgenomen aan de Stedelijke Kinderraad. Met burgemeester Sharon Dijksma als voorzitter en de gemeenteraadsleden Mohammed Saiah en Te…
Lees verder

Aanbod in Vleuten – De Meern

Rouw en Verlies Informatieochtend

Op donderdag 21 september van 10u tot 12u organiseert DOCK i.s.m. het Buurtteam, in buurtcentrum de Schakel, Schoolstraat 11 te Vleuten, een informatieochtend van Zin in Utrecht (centrum voor levensvragen) over het onderwerp Verlies en Rouw voor mensen van 50 jaar en ouder.

Ouder worden gaat gepaard met ervaringen van verlies. Dat kan het verlies van gezondheid zijn, het verlies van mogelijkheden (bijvoorbeeld na deze Corona periode), of het verlies van contacten. En vooral ook het verlies van dierbare naasten. Vaak zijn dit eenzame ervaringen die veel emoties losmaken, ervaringen die verwerking nodig hebben. Maar hoe kun je rouwen om wat je hebt verloren? En hoe kun je verder met je leven na verlies? Tijdens de informatieochtend wordt verteld hoe we rouw kunnen begrijpen. Dat helpt om meer inzicht te krijgen in je eigen rouwproces.

Na deze informatieochtend is er de mogelijkheid om deel te nemen aan een drietal vervolgbijeenkomsten. Dit is echter niet verplicht. Deze bijeenkomsten vinden plaats op hetzelfde tijdstip en locatie op de data; 28 september, 5 en 12 oktober.

Voor meer informatie of aanmelden, mail of bel je naar Tamara Leguit, sociaal makelaar DOCK: tleguit@dock.nl/ 06- 43 555 835.

Vrijwillige inzet

Vrijwillige inzet doe je niet alleen voor anderen, het geeft ook veel terug: waardering, contacten, persoonlijke groei, het gevoel zinvol actief te zijn.

Soep uit iedere Hoek!

Deel jouw lekkerste recept met een verhaal. Doet deze soep je denken aan jouw kindertijd, heb je deze soep een keer gegeten op een prachtige vakantieplek of is dit oma’s recept? Doe je mee aan het Soep uit Iedere Hoek-kookboek?

Buurtbox

Wil jij graag meer contact hebben met je buren? De buurtbox helpt jou en je buren op weg om het contact in de straat te versterken. Of misschien hebben jullie al een hechte buurt en willen jullie nog meer leuke dingen samen ondernemen? Haal dan inspiratie en informatie uit deze box hoe je dit kunt aanpakken.