Terug

Digitale ondersteuning bij administratie ordenen

Herken je dit? Stapels (ongeopende) post. Je weet niet waar en hoe te beginnen. Je verliest het overzicht en rekeningen worden niet op tijd betaald. Geen paniek. Je bent niet de enige! Belangrijk is om weer overzicht te krijgen. Dit geeft rust. Wij leggen je daarom in 10 stappen uit hoe jij weer grip op je administratie krijgt. En leren je hoe jij je administratie zelf op orde houdt. Dit doen wij online zodat jij op elk gewenst tijdstip je administratie kunt ordenen. Via een aantal instructievideo’s en een instructieboekje nemen we je stap voor stap mee.

  • Klik op de download button rechts om het instructieboekje ‘Administratie Ordenen’ te downloaden.
  • Bekijk de video’s hieronder stap voor stap. Deze video’s leggen je uit hoe jij je administratie ordent. Gebruik tijdens het kijken van de video’s het instructieboekje.

 

 

Administratie ordenen

Klik op de knop ‘download’ voor het instructieboekje Administratie Ordenen


DOWNLOAD


Video's

In 10 stappen weer grip op je administratie 

1 Introductie

2 E-mailadres aanmaken

3 DigiD aanmaken

4 Post uitpakken

5 Post onderverdelen

6 Tabbladen en ordner

7 Schulden sorteren

8 E-mail ordenen

9 Budgetoverzicht invullen

 

 

10 Schuldenoverzicht invullen

 

 

Je administratie is op orde!

Je hebt alle video’s bekeken en de stappen uit het instructieboekje doorlopen. Goed bezig! Als je eenmaal alles op orde hebt is het tijd voor een wekelijkse check. Want niets is zo fijn om het overzicht wat je nu hebt ook zo te houden en chaos in je administratie te voorkomen. Plan bijvoorbeeld een vaste administratie dag in. Zo hoef jij je er de rest van de week niet druk om te maken. Je weet namelijk dat je bijvoorbeeld iedere vrijdagochtend een uurtje jouw administratie verwerkt.

 

 

Verdere ondersteuning nodig?

Heb je na het zien van de video’s en het instructieboekje toch nog ondersteuning nodig? Kijk dan in jouw regio/buurt naar welk aanbod we aanbieden op het gebied van financiën en administratie:

Rotterdam    Amsterdam     Utrecht     Haarlem     Zaanstad     Schiedam

Bekijk ook deze handige sites

Hieronder vind je een paar handige websites die moeilijke dingen op een makkelijke manier uitleggen:

 

Internetbankieren

Op deze website wordt makkelijk uitgelegd hoe je kan bankieren via jouw computer, smartphone of tablet. Je kunt oefenen met het betalen met jouw bankpas. Klik hier.

 

Toeslagen aanvragen

Op deze website wordt uitgelegd wat toeslagen zijn en wat je nodig hebt om een toeslag aan te vragen. Ook word je geholpen met het berekenen van jouw inkomen zodat je niet teveel en niet te weinig toeslag krijgt. Klik hier.

 

Uitkering aanvragen

Op deze website wordt uitgelegd wat je moet doen als je werkloos wordt. Je ziet hier hoe je een WW-uitkering aanvraagt bij het UWV. En wat het UWV van je verlangt als je werkloos bent geworden. Klik hier.

 

Voedselbank

Op deze website wordt uitgelegd wat de voedselbank is, wat ze doen en hoe ze misschien ook jou kunnen helpen. Klik hier.