DOCK

Digitale ondersteuning bij administratie ordenen

Herken je dit? Stapels (ongeopende) post. Je weet niet waar en hoe te beginnen. Je verliest het overzicht en rekeningen worden niet op tijd betaald. Geen paniek. Je bent niet de enige! Belangrijk is om weer overzicht te krijgen. Dit geeft rust. Wij leggen je daarom in 10 stappen uit hoe jij weer grip op je administratie krijgt. En leren je hoe jij je administratie zelf op orde houdt. Dit doen wij online zodat jij op elk gewenst tijdstip je administratie kunt ordenen. Via een aantal instructievideo’s en een instructieboekje nemen we je stap voor stap mee.

  1. Klik op de button rechts om het instructieboekje ‘Administratie Ordenen’ te downloaden.
  2. Bekijk de video’s hieronder stap voor stap. Deze video’s leggen je uit hoe jij je administratie ordent. Gebruik tijdens het kijken van de video’s het instructieboekje.

Klik op de knop ‘download’ voor het instructieboekje Administratie Ordenen

Introductie

E-mailadres aanmaken

DigiD aanmaken

Post uitpakken

Post onderverdelen

Tabbladen en order

Schulden sorteren

E-mail ordenen

Budgetoverzicht invullen

Schuldenoverzicht

Je administratie is op orde!

Je hebt alle video’s bekeken en de stappen uit het instructieboekje doorlopen. Goed bezig! Als je eenmaal alles op orde hebt is het tijd voor een wekelijkse check. Want niets is zo fijn om het overzicht wat je nu hebt ook zo te houden en chaos in je administratie te voorkomen. Plan bijvoorbeeld een vaste administratie dag in. Zo hoef jij je er de rest van de week niet druk om te maken. Je weet namelijk dat je bijvoorbeeld iedere vrijdagochtend een uurtje jouw administratie verwerkt.

Verdere ondersteuning nodig?

Heb je na het zien van de video’s en het instructieboekje toch nog ondersteuning nodig? Kijk dan in jouw regio/buurt naar welk aanbod we aanbieden op het gebied van financiën en administratie:

Bekijk ook deze handige sites

Hieronder vind je een paar handige websites die moeilijke dingen op een makkelijke manier uitleggen:

Internetbankieren
Op deze website wordt makkelijk uitgelegd hoe je kan bankieren via jouw computer, smartphone of tablet. Je kunt oefenen met het betalen met jouw bankpas. Klik op deze link.

Toeslagen aanvragen
Op deze website wordt uitgelegd wat toeslagen zijn en wat je nodig hebt om een toeslag aan te vragen. Ook word je geholpen met het berekenen van jouw inkomen zodat je niet teveel en niet te weinig toeslag krijgt. Klik op deze link.

Uitkering aanvragen
Op deze website wordt uitgelegd wat je moet doen als je werkloos wordt. Je ziet hier hoe je een WW-uitkering aanvraagt bij het UWV. En wat het UWV van je verlangt als je werkloos bent geworden. Klik op deze link.

Voedselbank
Op deze website wordt uitgelegd wat de voedselbank is, wat ze doen en hoe ze misschien ook jou kunnen helpen. Klik op deze link.

Laat ons weten wat je ervan vindt

Wij zijn benieuwd of deze online ondersteuning jou verder heeft geholpen. Klik op onderstaande knop en laat een reactie achter.