"Ontdek hoe leuk het is om te bewegen"

Barbara

Het verhaal van Barbara

Toen de relatie van Barbara een paar jaar geleden eindigde, bleef ze alleen achter met haar dochtertje Amber. Ze voelde zich niet goed en verloor door stress veel gewicht. Om zich beter te voelen startte ze met fitness onder begeleiding van een personal trainer. De sport sleepte haar door de nare periode heen en ze voelde de behoefte om ook anderen dat gevoel te laten ervaren. Met dat idee stapte ze binnen bij het sociaal wijkteam van DOCK Zaandam en sinds oktober 2015 begeleidt ze elke maandagochtend haar eigen groep vrouwen binnen de Beweegmolen.

 

Positieve energie
‘De beslissing om te gaan sporten heeft me ontzettend goed gedaan’, zegt Barbara. ‘Ik voelde daarom ook de behoefte om die positieve energie te delen met anderen.’ De gedachte aan vrijwilligerswerk kriebelde al langer bij haar. En toen ze stopte met haar baan kreeg ze ook de tijd om die stap te maken. Barbara: ‘Bij het sociaal wijkteam van DOCK in Nieuw-West hoorde ik dat ze bezig waren met het starten van de Beweegmolen, een beweeggroep voor vrouwen. Ik kwam echt op het juiste moment!’

 

Hartslagverhogend bewegen
Het was wel even wennen voor Barbara toen ze voor het eerst een les moest geven aan haar eerste zes cursisten. ‘Normaal volg ik blindelings mijn personal trainer,’ lacht ze, ‘maar nu moest ik zélf bepalen wat we gingen doen. Daarbij moest ik ook rekening houden met het feit dat de vrouwen in mijn groep nog nooit iets aan sport hadden gedaan.’ Gelukkig wist Barbara snel het vertrouwen te winnen en ging ze aan de slag met allerlei oefeningen en spelletjes die hartslagverhogend werken.

 

Beweging zorgt voor… meer beweging!
De groep is sindsdien snel gegroeid naar twintig vrouwen. Barbara: ‘Veel cursisten ontdekken hoe fijn het is om letterlijk en figuurlijk in beweging te komen en buitenshuis iets te ondernemen. Zij nemen dan weer anderen mee.’ Sommige vrouwen hebben zich – geïnspireerd door Barbara – aangemeld voor vrijwilligerswerk en weer andere voor fiets- en zwemles. Barbara zit intussen niet stil. Ze heeft alweer ideeën voor Fit Mommy; beweegles voor alleenstaande moeders, inclusief oppas.

 

Kom ook in beweging?
Bekijk de instructies van Barbara in het onderstaande filmpje.