"Ontmoet de mensen die je leven kunnen veranderen!"

Lisdary

Het verhaal van Lisdary

Lisdary Louisa (36) is met haar brede lach en kleurrijke verschijning niet te missen als je het wijkgebouw aan de Clemensstraat in Rotterdam Charlois bezoekt. Als beheerder zorgt ze dat bezoekers zich welkom voelen, runt ze de bar en regelt ze de verhuur van ruimtes. Alsof dat niet genoeg is, organiseert ze ook elke donderdag de kookclub waarbij iedereen welkom is om aan te schuiven.

 

Iets terugdoen voor de samenleving
Lisdary kwam in 2011 met haar drie kinderen vanuit Curaçao naar Nederland. De eerste twee jaar woonde ze bij een tante in Almere, daarna verhuisde ze naar de Rotterdamse wijk Charlois. ‘Ik kende hier weinig mensen, had geen diploma’s en zat thuis met een uitkering. Daar werd ik op z’n zachtst gezegd niet vrolijk van’, grinnikt Lisdary. ‘Ik wilde graag een diploma halen, maar ook iets terugdoen voor de maatschappij. Toen ik op een dag een folder in de bus kreeg van DOCK besloot ik de stoute schoenen aan te trekken en het wijkgebouw binnen te lopen.’

 

Hartstikke gezellig!
Lisdary kwam in contact met verschillende vrijwilligers en medewerkers van DOCK en greep met beide handen het aanbod aan om gastvrouw te worden. ‘Vanaf dat moment zat ik met een kan koffie in de ene hand en een kan thee in de andere bij de deur om mensen welkom te heten’, lacht ze. ‘Hartstikke gezellig!’ Lisdary bloeide op van alle leuke contacten en ontpopte zich als een echte sfeermaker. Ze hoefde dan ook niet lang na te denken toen ze gevraagd werd om beheerder te worden.

 

Vol goede moed de toekomst tegemoet
Lisdary wist haar rol als beheerder de afgelopen jaren te combineren met een mbo-opleiding Helpende Zorg en Welzijn. Haar diploma is inmiddels binnen. De vraag is nu of ze door blijft leren voor een niveau hoger of dat ze vol goede moed kan beginnen aan een baan. Voor Lisdary is het duidelijk: mede dankzij DOCK is het haar gelukt om deze positieve draai aan haar leven te geven.

 

Benieuwd naar de kookclub van Lisdary?
Bekijk dan het onderstaande filmpje.