"Hier mogen schilderen was mijn beste kerstcadeau ooit."

Rietje

Het verhaal van Rietje

Via Welzijn op Recept is Rietje weer gaan schilderen. Na het verlies van haar man en hondje was ze erg verdrietig. Het schilderen helpt haar om te ontspannen en om even alle problemen te vergeten. Het is een dag waar ze elke week weer naar uitkijkt.


Wat een boffers

“Ik wandelde iedere dag met mijn hondje en liep langs het Ramses Shaffy Huis en keek er naar binnen” vertelt Rietje uit Amsterdam-Oost. ‘Oh wat een boffers dat ze daar kunnen schilderen. Had ik maar een plekje,’ dacht ik altijd. Maar ik wist niet hoe je daar bij kon komen.

Op een bepaald moment waren mijn man en mijn hondje overleden en had ik veel verdriet. Vanuit Welzijn op Recept werd ik gebeld Angelique van DOCK. Ze vroeg wat ik graag zou willen doen. Daar hoefde ik geen seconde over na te denken. Schilderen! Het liefst bij mij in de buurt, zodat ik er zelf naar toe kan gaan.

Net voor de kerst kreeg ik een telefoontje dat ze me konden voorstellen aan het Ramses Shaffy Huis. Ik was zo blij! Dit was mijn beste kerstcadeau ooit. Zo ben ik hier gekomen en er nog steeds ontzettend blij mee.

 


Schilderen ontspant en dan ebt alle stress en verdriet even weg

Iedereen in het Ramses Shaffy Huis maakt weer iets anders. De een schildert, de ander werkt met doekjes en anderen maken hele mooie tekeningen. Voor mij is de schilderdag de beste dag van de week. Schilderen maakt me zo gelukkig. Het ontspant, je vergeet even alle problemen en je bent nergens anders mee bezig met wat je aan het maken bent. Je kan je geen beter therapie voorstellen dan dit.

Samen met de andere aardige mensen in de groep ben je niet alleen aan het werk. Je luncht samen, je leert elkaar kennen en je deelt dingen. Ik kijk iedere week naar deze gezellige dag uit. Zonder Welzijn op Recept zou ik nooit hier gekomen zijn.

 


Cultureel atelier in het Ramses Shaffy Huis

Het Ramses Shaffy Huis is een cultureel atelier waar bezoekers met een Wmo- of een Wlz-indicatie onder begeleiding zelf aan de slag met schilderen, keramiek en andere kunstvormen. Eigenheid, creativiteit en plezier hebben in wat kan, staan voorop. Dit onder begeleiding van kunstenaars van Zorggroep Amsterdam Oost (ZGAO).

 


Meer weten over Welzijn op Recept?

Welzijn op Recept is een programma dat bijdraagt aan het verhogen van het welzijn van bewoners die bij de huisarts komen met klachten. Vaak spelen onderliggende sociaal maatschappelijke problemen een rol, zoals overlijden van een partner, verlies van werk, eenzaamheid etc. Via Welzijn op Recept worden patiënten verwezen naar de welzijnscoach.

Wil je net zoals Rietje ook kijken of Welzijn op Recept een oplossing kan bieden? Neem dan contact op met Angelique Wijnberg, awijnberg@dock.nl