Campagne ‘vroegsignalering schulden’ van start!

Campagne ‘vroegsignalering schulden’ van start!

Afgelopen maandag is de campagne 'vroegsignalering schulden' in Zaanstad gestart. De campagne is een pilot in de DOCK-wijken Poelenburg, Peldersveld-Hoornseveld, Rosmolenwijk en Zaandam-Zuid.

Waarom deze campagne?

Door de gestegen prijzen hebben steeds meer mensen moeite om de eindjes financieel aan elkaar te knopen. Geldzorgen hebben een enorme impact op het leven van mensen. Er is veel stress en schaamte. Dit werkt door in het dagelijkse leven en tast de kwaliteit van leven aan: mensen durven de post niet meer op te maken, schrikken als er iemand aanbelt, komen niet meer buiten en vermijden sociale contacten. Het is moeilijk om op tijd de stap naar hulp te zetten, en de drempel naar het Sociaal Wijkteam is hoog. Met deze campagne delen we succesverhalen van bewoners die hulp hebben gevraagd (en gekregen) bij het oplossen van hun geldzorgen. Het is de bedoeling dat deze โ€˜helden van de Sociaal Wijkteamsโ€™ uitgroeien tot rolmodellen die het goede voorbeeld geven aan bewoners die nog rondlopen met geldzorgen. Zodat hopelijk meer mensen tijdig aan de bel trekken voor hulp, liefst nog voordat hun schulden zich opstapelen.

Concept: herkenbare portretten

De basis van de campagne zijn korte video-portetten. De portretten zijn documentaire gedraaid. Het zijn echte verhalen van echte mensen. In de video-portetten vertellen mensen over hun periode dat ze nog geldzorgen hebben. Het zijn verhalen uit de eerste hand en zullen voor mensen in vergelijkbare situaties herkenbaar zijn. Zij vertellen dat ze hun schulden met behulp van het Sociaal Wijkteam hebben opgelost, waardoor ze nu weer zorgeloos en fijn in het leven staan. We hopen dat mensen zich herkennen in de verhalen en daardoor de eerste stap naar hulp durven te zetten.

Pilot: het verhaal van Ria

Bij het SWT Poelenburg heeft schuldhulpverlener Albert wijkbewonerย Ria bereid gevonden om mee te werken aan de campagne. In een kort filmpje vertelt Ria hoe zij in de schulden terecht is gekomen, hoe zij zich voelde en hoe het nu met haar gaat nu zij schuldenvrij is. Daarbij doet ze de oproep om hulp te zoeken als men schulden heeft. Het is een echt verhaal dat hopelijk veel wijkbewoners zal aanzetten tot het zoeken van hulp bij het Sociaal Wijkteam.

Albert (Sociaal Wijkteam Poelenburg): "๐˜‹๐˜ฆ ๐˜ฎ๐˜ฆ๐˜ฏ๐˜ด๐˜ฆ๐˜ฏ ๐˜ฅ๐˜ช๐˜ฆ ๐˜ช๐˜ฌ ๐˜ช๐˜ฏ ๐˜ฎ๐˜ช๐˜ซ๐˜ฏ ๐˜ฅ๐˜ข๐˜จ๐˜ฆ๐˜ญ๐˜ช๐˜ซ๐˜ฌ๐˜ด ๐˜ธ๐˜ฆ๐˜ณ๐˜ฌ ๐˜ต๐˜ฆ๐˜จ๐˜ฆ๐˜ฏ๐˜ฌ๐˜ฐ๐˜ฎ ๐˜ท๐˜ช๐˜ฏ๐˜ฅ๐˜ฆ๐˜ฏ ๐˜ฉ๐˜ฆ๐˜ต ๐˜ฎ๐˜ฐ๐˜ฆ๐˜ช๐˜ญ๐˜ช๐˜ซ๐˜ฌ ๐˜ฐ๐˜ฎ ๐˜ฉ๐˜ถ๐˜ญ๐˜ฑ ๐˜ต๐˜ฆ ๐˜ท๐˜ณ๐˜ข๐˜จ๐˜ฆ๐˜ฏ ๐˜ฃ๐˜ช๐˜ซ ๐˜ด๐˜ค๐˜ฉ๐˜ถ๐˜ญ๐˜ฅ๐˜ฆ๐˜ฏ. ๐˜ก๐˜ช๐˜ซ ๐˜ด๐˜ค๐˜ฉ๐˜ข๐˜ฎ๐˜ฆ๐˜ฏ ๐˜ป๐˜ช๐˜ค๐˜ฉ ๐˜ฆ๐˜ฏ ๐˜ท๐˜ช๐˜ฏ๐˜ฅ๐˜ฆ๐˜ฏ ๐˜ฅ๐˜ข๐˜ต ๐˜ป๐˜ฆ ๐˜ฉ๐˜ฆ๐˜ต ๐˜ป๐˜ฆ๐˜ญ๐˜ง ๐˜ฎ๐˜ฐ๐˜ฆ๐˜ต๐˜ฆ๐˜ฏ ๐˜ฐ๐˜ฑ๐˜ญ๐˜ฐ๐˜ด๐˜ด๐˜ฆ๐˜ฏ. ๐˜‘๐˜ฆ ๐˜ป๐˜ช๐˜ฆ๐˜ต ๐˜ฅ๐˜ข๐˜ต ๐˜ฃ๐˜ฆ๐˜ต๐˜ข๐˜ข๐˜ญ๐˜ข๐˜ค๐˜ฉ๐˜ต๐˜ฆ๐˜ณ๐˜ด๐˜ต๐˜ข๐˜ฏ๐˜ฅ๐˜ฆ๐˜ฏ ๐˜ฉ๐˜ช๐˜ฆ๐˜ณ๐˜ฅ๐˜ฐ๐˜ฐ๐˜ณ ๐˜ฐ๐˜ฏ๐˜ฏ๐˜ฐ๐˜ฅ๐˜ช๐˜จ ๐˜ญ๐˜ข๐˜ฏ๐˜จ ๐˜ฃ๐˜ญ๐˜ช๐˜ซ๐˜ท๐˜ฆ๐˜ฏ ๐˜ญ๐˜ช๐˜จ๐˜จ๐˜ฆ๐˜ฏ. ๐˜’๐˜ญ๐˜ฆ๐˜ช๐˜ฏ๐˜ฆ ๐˜ฃ๐˜ฆ๐˜ต๐˜ข๐˜ข๐˜ญ๐˜ข๐˜ค๐˜ฉ๐˜ต๐˜ฆ๐˜ณ๐˜ด๐˜ต๐˜ข๐˜ฏ๐˜ฅ ๐˜ด๐˜ต๐˜ข๐˜ฑ๐˜ฆ๐˜ญ๐˜ฆ๐˜ฏ ๐˜ป๐˜ช๐˜ค๐˜ฉ ๐˜ช๐˜ฏ ๐˜ฌ๐˜ฐ๐˜ณ๐˜ต๐˜ฆ ๐˜ต๐˜ช๐˜ซ๐˜ฅ ๐˜ฐ๐˜ฑ ๐˜ธ๐˜ข๐˜ข๐˜ณ๐˜ฅ๐˜ฐ๐˜ฐ๐˜ณ ๐˜ฑ๐˜ณ๐˜ฐ๐˜ฃ๐˜ญ๐˜ฆ๐˜ฎ๐˜ข๐˜ต๐˜ช๐˜ด๐˜ค๐˜ฉ๐˜ฆ ๐˜ด๐˜ค๐˜ฉ๐˜ถ๐˜ญ๐˜ฅ๐˜ฆ๐˜ฏ ๐˜ฐ๐˜ฏ๐˜ต๐˜ด๐˜ต๐˜ข๐˜ข๐˜ฏ. ๐˜Œ๐˜ฏ ๐˜ฅ๐˜ข๐˜ฏ ๐˜ช๐˜ด ๐˜ฐ๐˜ฑ๐˜ญ๐˜ฐ๐˜ด๐˜ด๐˜ฆ๐˜ฏ ๐˜ท๐˜ข๐˜ข๐˜ฌ ๐˜ฆ๐˜ฆ๐˜ฏ ๐˜ด๐˜ต๐˜ถ๐˜ฌ ๐˜ฎ๐˜ฐ๐˜ฆ๐˜ช๐˜ญ๐˜ช๐˜ซ๐˜ฌ๐˜ฆ๐˜ณ. ๐˜๐˜ฌ ๐˜ป๐˜ช๐˜ฆ ๐˜ฅ๐˜ข๐˜ต ๐˜จ๐˜ฆ๐˜ญ๐˜ฅ๐˜ป๐˜ฐ๐˜ณ๐˜จ๐˜ฆ๐˜ฏ ๐˜ฆ๐˜ฆ๐˜ฏ ๐˜ฆ๐˜ฏ๐˜ฐ๐˜ณ๐˜ฎ๐˜ฆ ๐˜ช๐˜ฎ๐˜ฑ๐˜ข๐˜ค๐˜ต ๐˜ฉ๐˜ฆ๐˜ฃ๐˜ฃ๐˜ฆ๐˜ฏ ๐˜ฐ๐˜ฑ ๐˜ฉ๐˜ฆ๐˜ต ๐˜ญ๐˜ฆ๐˜ท๐˜ฆ๐˜ฏ ๐˜ท๐˜ข๐˜ฏ ๐˜ฎ๐˜ฆ๐˜ฏ๐˜ด๐˜ฆ๐˜ฏ. ๐˜Œ๐˜ณ ๐˜ช๐˜ด ๐˜ท๐˜ฆ๐˜ฆ๐˜ญ ๐˜ด๐˜ต๐˜ณ๐˜ฆ๐˜ด๐˜ด ๐˜ฆ๐˜ฏ ๐˜ด๐˜ค๐˜ฉ๐˜ข๐˜ข๐˜ฎ๐˜ต๐˜ฆ. ๐˜‹๐˜ช๐˜ต ๐˜ธ๐˜ฆ๐˜ณ๐˜ฌ๐˜ต ๐˜ฅ๐˜ฐ๐˜ฐ๐˜ณ ๐˜ช๐˜ฏ ๐˜ฉ๐˜ฆ๐˜ต ๐˜ฅ๐˜ข๐˜จ๐˜ฆ๐˜ญ๐˜ช๐˜ซ๐˜ฌ๐˜ด๐˜ฆ ๐˜ญ๐˜ฆ๐˜ท๐˜ฆ๐˜ฏ ๐˜ฆ๐˜ฏ ๐˜ต๐˜ข๐˜ด๐˜ต ๐˜ฅ๐˜ฆ ๐˜ฌ๐˜ธ๐˜ข๐˜ญ๐˜ช๐˜ต๐˜ฆ๐˜ช๐˜ต ๐˜ท๐˜ข๐˜ฏ ๐˜ญ๐˜ฆ๐˜ท๐˜ฆ๐˜ฏ ๐˜ข๐˜ข๐˜ฏ: ๐˜ฎ๐˜ฆ๐˜ฏ๐˜ด๐˜ฆ๐˜ฏ ๐˜ฅ๐˜ถ๐˜ณ๐˜ท๐˜ฆ๐˜ฏ ๐˜ฅ๐˜ฆ ๐˜ฑ๐˜ฐ๐˜ด๐˜ต ๐˜ฏ๐˜ช๐˜ฆ๐˜ต ๐˜ฎ๐˜ฆ๐˜ฆ๐˜ณ ๐˜ฐ๐˜ฑ ๐˜ต๐˜ฆ ๐˜ฎ๐˜ข๐˜ฌ๐˜ฆ๐˜ฏ, ๐˜ด๐˜ค๐˜ฉ๐˜ณ๐˜ช๐˜ฌ๐˜ฌ๐˜ฆ๐˜ฏ ๐˜ข๐˜ญ๐˜ด ๐˜ฆ๐˜ณ ๐˜ช๐˜ฆ๐˜ฎ๐˜ข๐˜ฏ๐˜ฅ ๐˜ข๐˜ข๐˜ฏ๐˜ฃ๐˜ฆ๐˜ญ๐˜ต, ๐˜ฌ๐˜ฐ๐˜ฎ๐˜ฆ๐˜ฏ ๐˜ฏ๐˜ช๐˜ฆ๐˜ต ๐˜ฎ๐˜ฆ๐˜ฆ๐˜ณ ๐˜ฃ๐˜ถ๐˜ช๐˜ต๐˜ฆ๐˜ฏ ๐˜ฆ๐˜ฏ ๐˜ท๐˜ฆ๐˜ณ๐˜ฎ๐˜ช๐˜ซ๐˜ฅ๐˜ฆ๐˜ฏ ๐˜ด๐˜ฐ๐˜ค๐˜ช๐˜ข๐˜ญ๐˜ฆ ๐˜ค๐˜ฐ๐˜ฏ๐˜ต๐˜ข๐˜ค๐˜ต๐˜ฆ๐˜ฏ. ๐˜๐˜ฌ ๐˜ป๐˜ช๐˜ฆ ๐˜ฉ๐˜ฆ๐˜ต ๐˜ฉ๐˜ฆ๐˜ญ๐˜ข๐˜ข๐˜ด ๐˜ฎ๐˜ฆ๐˜ต ๐˜ฆ๐˜ช๐˜จ๐˜ฆ๐˜ฏ ๐˜ฐ๐˜จ๐˜ฆ๐˜ฏ ๐˜จ๐˜ฆ๐˜ฃ๐˜ฆ๐˜ถ๐˜ณ๐˜ฆ๐˜ฏ. ๐˜‹๐˜ฐ๐˜ฐ๐˜ณ ๐˜ฅ๐˜ฆ๐˜ป๐˜ฆ ๐˜ค๐˜ข๐˜ฎ๐˜ฑ๐˜ข๐˜จ๐˜ฏ๐˜ฆ ๐˜ฉ๐˜ฐ๐˜ฐ๐˜ฑ ๐˜ช๐˜ฌ ๐˜ฎ๐˜ฆ๐˜ฆ๐˜ณ ๐˜ฎ๐˜ฆ๐˜ฏ๐˜ด๐˜ฆ๐˜ฏ ๐˜ฎ๐˜ฆ๐˜ต ๐˜จ๐˜ฆ๐˜ญ๐˜ฅ๐˜ป๐˜ฐ๐˜ณ๐˜จ๐˜ฆ๐˜ฏ ๐˜ต๐˜ฆ ๐˜ฉ๐˜ฆ๐˜ญ๐˜ฑ๐˜ฆ๐˜ฏ ๐˜ข๐˜ข๐˜ฏ ๐˜ฆ๐˜ฆ๐˜ฏ ๐˜ด๐˜ค๐˜ฉ๐˜ถ๐˜ญ๐˜ฅ๐˜ฆ๐˜ฏ๐˜ท๐˜ณ๐˜ช๐˜ซ๐˜ฆ ๐˜ต๐˜ฐ๐˜ฆ๐˜ฌ๐˜ฐ๐˜ฎ๐˜ด๐˜ต.โ€™โ€™

ย