Educatief kunstproject ‘Home, a sense of belonging’ voor meidengroep Westerpark

Educatief kunstproject ‘Home, a sense of belonging’ voor meidengroep Westerpark
Onlangs heeft de meidengroep in Westerpark een tweedelig educatief kunstproject gevolgd. Ze bezochten de expositie ‘Home, a sense of belonging’, waar ze een rondleiding en uitleg over de expositie kregen. Daarna gingen ze zelf creatief aan de slag, met het thema de betekenis van thuis/huis.

De meiden verzamelden beelden, maakte korte filmpjes en gingen met anime aan de slag. In deel 2 van het project maakten ze onder begeleiding van kunstenaars Loïs Dalou en Lipika van de Illustratie Ambassade korte films maken. Ze hebben over verschillende filmtechnieken geleerd, zoals augmented reality (AR) en het maken van een flipboekje. Wat een mooi en bijzonder project!

Dit project was een samenwerking van DOCK Westerpark, Illustratie Ambassade en Stadsdeel West.

 

Expositie

‘Home, a sense of belonging’ is een expositie gewijd aan animatie en illustratie. Met de kunstenaars Loreta Isac, Daan Botlek, Jasmijn Visser, Loulou João, Min Liu, Jasper Rietman, Bouba Dola, Ces Davolio, Adrien M & Clair B en filmmaker Douwe Dijkstra.

 

In de nieuwe expositie komt het creatieve en grenzeloze gebied van illustratie en animatie samen. De expositie biedt een brede blik op illustratie en animatie. Met gastcurator Yvonne van Ulden, een expert op het gebied van animatie, biedt de Illustratie Ambassade een podium aan interdisciplinaire makers.

Expositie: Home, A Sense of Belonging

Te bezoeken van 12 april t/m 26 mei 2024 – Meterhuis van Westergas, Pazzanistraat 6, Amsterdam Donderdag t/m zondag, 12.00 uur – 17.30 uur – Toegang gratis