Geslaagde iftar maaltijden in Zaandam

Geslaagde iftar maaltijden in Zaandam

De ramadan zit erop! Afgelopen weken hebben op verschillende locaties van de wijkteams iftar maaltijden plaatsgevonden voor wijkbewoners, collega’s, jongeren en netwerkpartners. Op alle locaties was een mooie samenkomst van verschillende mensen te zien en daar zijn wij trots op!

In 2018 organiseerde collega Naïma Toutouh (opbouwwerker in Poelenburg) de eerste iftar maaltijd in wijkcentrum De Poelenburcht. Destijds meldde 75 personen zich aan voor de iftar maaltijd. Uiteindelijk kwamen er 300 mensen op af. Een groot succes dus! Voor Naïma genoeg reden om de iftar maaltijd voort te zetten. Vanwege het eerdere succes werden er dit jaar twee iftar maaltijden georganiseerd; voor wijkbewoners en voor netwerkpartners.

Naïma vertelt over de iftar maaltijd voor netwerkpartners: “Afgelopen maand stond in het teken van verbinding, tolerantie, liefdadigheid, verbroedering en bezinning. Het was een maand waarin, vooral in deze moeilijk tijden, de eenheid en saamhorigheid van de mensheid centraal stond. Na 2 jaar kon de iftar maaltijd in wijkcentrum De Poelenburcht eindelijk weer doorgaan en hier hebben we goed gebruik van gemaakt! Op donderdag 21 april was er weer leven in de keuken van het wijkcentrum; dames uit de buurt die aan het koken waren, heerlijke geuren die zich verspreidden en de gezelligheid maakten dat de sfeer er goed in zat. De avond zelf hebben wij onze netwerkpartners ontvangen van onder andere gemeente Zaanstad, Rochdale, Parteon, de politie en handhaving, basisscholen De Spiegel, De Horizon en De Gouw, Straathoekwerk, New Bees, stichting Eén is samen, Animo, Jeugdteam, Prakkie over 075, Health Kliniek, Hallo Wereld en Cromtown Design.

Ik vond het mooi om onze netwerkpartners in deze setting te zien. Samen met hen zetten wij ons dagelijks in voor onze wijkbewoners. De iftar maaltijd heeft ervoor gezorgd dat we op een luchtige manier konden bijkletsen, netwerken en elkaar gewoon weer ontmoeten. Laten we dit vasthouden met elkaar!”