Girlzz organiseert gratis Meidenevent OWN IT

Girlzz organiseert gratis Meidenevent OWN IT

Girlzz organiseert gratis Meidenevent OWN IT

 

Dit jaar geen zomereditie maar een wintereditie van het event; OWN IT. OWN IT is speciaal voor meiden tussen de 12 tot en met 23 jaar en vindt plaats op vrijdag 5 januari in Sporthal Zaandam-Zuid (de Weer 26). Tijdstip: 14.00 tot 19.00 uur. De entree is gratis, vooraf aanmelden is niet nodig.  

 

In Zaanstad zijn de meidenwerkers van Girlzz onderdeel van de vier wijkteams: Poelenburg, Zaandam-Zuid, Rosmolenwijk en Pelders- Hoornseveld. Girlzz biedt het hele jaar door activiteiten aan; speciaal voor jonge meiden. OWN IT is mede bedoeld om meiden kennis te laten maken wat de wijken te bieden hebben, en bij wie ze terecht kunnen op het moment dat zij vragen of hulp nodig hebben.

 

Het event wordt dit jaar voor de derde keer georganiseerd. Meidenwerkers Youssra en Yasmin vertellen over OWN IT:  ‘’Na het succes van voorgaande jaren organiseren we OWNIT dit keer in de winter. Even een andere twist. Het event vindt dit jaar binnen plaats wat ook weer meer mogelijkheden biedt qua activiteiten. Zo zijn er workshops van; SK coaching, Sportbedrijf Zaanstad, Fluxus, Jeugdteam en jongerenloket. De meiden kunnen meedoen met curling; dit is een sport waarbij je stenen over de vloer glijdt en probeert ze zo dicht mogelijk bij het doel te krijgen. Ook het laten zetten van een hennatekening of een karikatuurtekening van jezelf laten maken behoren tot de mogelijkheden.

 

Op het open podium kunnen de meiden hun talent laten zien, hierbij kun je denken aan zingen, dansen of bijvoorbeeld pianospelen. Naast de leerzame workshops zijn er ook leuke winterse thema’s en activiteiten. En natuurlijk zijn er veel lekkere en gezonde hapjes.

Door middel van OWN IT proberen we op een speelse wijze diepgang te zoeken en daarmee het zelfbeeld van de meiden te vergroten. Hetgeen wat we aanbieden is niet alleen leuk; het is leerzaam en het leidt tot ontmoeting, waardoor sociale contacten worden opgedaan.’’

Wij hopen dat we met dit event nog meer meiden bereiken. Het is fijn als zij weten welke gezichten bij Girlzz horen, zodat het contact persoonlijk wordt. We hopen ook dat Girlzz kan bijdragen om de eigen horizon te verbreden, er is soms zoveel meer maar heb je net dat steuntje in de rug nodig!’’

 

Het feit dat het event alleen toegankelijk is voor meiden zorgt voor een veilig gevoel. Een groot deel van de meiden is bekend met het Meidenwerk, dit zorgt ervoor dat de drempel laag is om op het event af te komen.

 

 

Contact
Wil je meer informatie over OWNIT, de wekelijks activiteiten of heb je een andere vraag over Girlzz? Neem contact op met Meidenwerker Youssra Lahmej via telefoonnummer 06 59903442, e-mailadres:  y.lahmej@swt.zaanstad.nl of Instagrampagina @swtz_meidenwerk  

 

OWN IT
Datum: Vrijdag 5 januari 2024
Tijd: 14.00 uur – 19.00 uur
Locatie: Sporthal Zaandam-Zuid (de Weer 26)
Entree: Gratis
Meer informatie: via Instagram @swtz_meidenwerk