Goed nieuws! Kralingen heeft een kinderwijkraad!

Goed nieuws!  Kralingen heeft een kinderwijkraad!

 

Op 11 juni wordt het manifest van de kinderen van de kinderwijkraad gepresenteerd in het Excelsiorstadion.

 

Kinderen van vijf basischolen in Kralingen (Bavo Kring, Arentschool, Montessorischool, NPRS en de Kralingsche school hebben samen een Kinderwijkraad gevormd en nagedacht wat zíj belangrijk vinden in hun wijk. Eerst hebben de groepen 6 en 7 hierover nagedacht in hun eigen groep en allerlei ideeën opgeschreven. De kinderwijkraad heeft uit alle ideeën 6 afspraken gekozen.

De afspraken zijn:

· We zorgen voor meer groen in de wijk

· We laten alles schoon en heel in de wijk

· We zijn vriendelijk voor elkaar

· We helpen elkaar

· We lossen conflicten samen op

· We houden ons aan de afspraken

 

Daarna hebben de kinderen mooie tekeningen gemaakt bij deze afspraken. De afspraken en de tekeningen vormen samen het Manifest: Mooi, veilig, gezellig, fijn, samen zijn we een Vreedzame wijk. Hoe het manifest eruit ziet is nog een verrassing!

 

Bijeenkomst Manifest 11 juni in het Excelsiorstadion

De overhandiging van het Kindermanifest van de Vreedzame kinderwijkraad Kralingen zal in ontvangst worden genomen door de voorzitter van de Wijkraad Kralingen. De voorzitter heeft de kinderwijkraad in februari officieel geïnstalleerd. Nu na een paar maanden heeft de kinderwijkraad al een mooi manifest opgesteld! Ook zijn alle wijkpartners, die zich inzetten voor de Vreedzame wijk Kralingen uitgenodigd.

 

De bijeenkomst is op dinsdag 11 juni van 13.30 uur – 14.30 uur op het veld van het Excelsiorstadion.

Natuurlijk zijn de kinderen van de bovenbouw van de scholen erbij.

De kinderen presenteren de afspraken. De kinderen van de scholen hebben een prachtig Kralingslied gemaakt en gaan deze zingen. Ook stellen ze hun vragen aan de voorzitter van de Wijkraad: hoe denkt hij over hun Vreedzame Wijk? Frank Vijg, directeur van Excelsior Foundation neemt de rol van gastheer op zich.

Iedereen is welkom!

 

Toekomst

Na 11 juni gaan we natuurlijk verder met de afspraken. Alleen afspraken opschrijven in een Manifest helpt niet. De kinderwijkraad gaat acties bedenken rond de zes afspraken.

Wilt u ook meedoen en een actie organiseren in uw organisatie, school, plein of huis? Dat vinden wij heel fijn! Samen maken we van Kralingen een Vreedzame Wijk.

 

Voor nadere informatie:

Agnes Pols, Landelijk Projectleider Vreedzame Wijk

E: a.pols@stichtingvreedzaam.nl

T: 06-10195588