Jongerenhubs in Hoogvliet openen hun deuren op maar liefst drie locaties!

Jongerenhubs in Hoogvliet openen hun deuren op maar liefst drie locaties!

Gisteren opende wethouder Faouzi Achbar (o.a. Welzijn), met veel enthousiasme de jongerenhubs op drie verschillende locaties: DOCK (De Zevensprong), SPOT en de ART Studio.

De aftrap vond plaats bij DOCK, waar jongeren werden verwelkomd in een chill zone. Hier konden ze ontspannen en genieten van een Meet & Greet met de bekende Rotterdamse rap groep Family Money Gang, heerlijke hapjes, beats van DJ Machayro en game-activiteiten verzorgd door House of Esports.

De jongerenhub bij De Zevensprong is meer dan alleen een ontmoetingsplek. Hier kunnen jongeren terecht met eventuele hulpvragen, wordt hun persoonlijke ontwikkeling ondersteund en wordt jongerenparticipatie actief gestimuleerd.

Maar het feest hield daar niet op! Voor de jongeren die graag in beweging blijven, bood SPOT een scala aan activiteiten aan op het gebied van sport en beweging, waaronder free-running en een zaalvoetbal wedstrijd. Hier krijgen jongeren de kans om actief te blijven en nieuwe vaardigheden te ontwikkelen.

De ART Studio opende haar deuren om jongeren te verwelkomen in een wereld van kunst en cultuur. Hier kunnen ze hun creativiteit verder verkennen en ontwikkelen op het gebied van o.a. muziek en dans.

Met de opening van deze jongerenhubs en nauwe samenwerking met SPOT, ART Studio en Gemeente Rotterdam wordt een belangrijke stap gezet om jongeren in Hoogvliet een plek te bieden waar ze zich kunnen ontwikkelen, plezier kunnen hebben en bovenal zichzelf kunnen zijn!