Kinderwijkraden op bezoek in raadzaal in Amsterdam-West

Kinderwijkraden op bezoek in raadzaal in Amsterdam-West

Eind september waren de 3 kinderwijkraden van Amsterdam- West op bezoek in de Raadzaal van het Stadsdeelkantoor in West. Hier gingen zij in gesprek met Ester Fabriek van het Dagelijks Bestuur van Stadsdeel West en Stadsdeelcommissielid Wout Deterink (VVD). Een hele mooie en inspirerende traditie (mogen we inmiddels wel zeggen) voor zowel de leerlingen als voor de bestuurders.

“Veel kinderen vinden het heel fijn om in West te wonen. Veel kinderen vinden de wegen zoals de Haarlemmerstraat gevaarlijk. Spannend om daar te fietsen met veel auto's die te hard rijden en Fatbikes. Veel kinderen vinden ook dat het al best groen is door het Westerpark, maar in de straten en rondom de scholen kan het groener. We gingen ook spreken met de microfoon. We konden onze vragen stellen aan de bestuurders. We voelden ons heel belangrijk. Als een president met een microfoon. Er werd goed naar ons geluisterd. Daarna hadden we al onze manifesten gepresenteerd. Het was echt heel leuk en gezellig.” Job en Yasmine uit groep 7

Over VreedzaamWest
VreedzaamWest is onderdeel van DOCK en wordt aangeboden door de Gemeente Amsterdam. Kinderen zijn de volwassenen van de toekomst. Zij bepalen hoe de wereld er morgen uit zal zien. Daarom is het belangrijk om kinderen te leren wat het betekent om te leven in een democratie. Kinderen ontwikkelen met dit programma allerlei vaardigheden in burgerschap. Klik hier voor de nieuwsbrief van DOCK VreedzaamWest en lees meer over de bijzondere projecten.