Know Your History in Amsterdam Nieuw-West

Know Your History in Amsterdam Nieuw-West

Met veel plezier en trots kijken we terug op de expositie ‘Know Your History’ in Amsterdam Nieuw-West. ‘Know Your History’, een initiatief van DOCK en Art By Bonafasia, nam de kinderen van Amsterdam Nieuw-West mee op een boeiende reis door kunst, cultuur en diversiteit. Tijdens deze lessen ontdekten de kinderen niet alleen verschillende culturen, maar ook de verbinding met het Nederlandse culturele erfgoed. Elke les hebben we samen kunstwerken gemaakt die de kinderen mochten exposeren in een echt museum.

Stimuleren van creatief talent
De samenwerking kwam tot stand met het Van Eesteren Museum, Stichting Wijsneus en DOCK. Het was een unieke gelegenheid voor de kinderen om hun creatieve talenten te laten zien en tegelijkertijd meer te leren over de geschiedenis. Ouders uit Nieuw-West waren niet alleen toeschouwers, maar werden actief betrokken bij de expositie. Zo konden ze samen met hun kinderen de kunstwerken bewonderen en werden aangemoedigd om met hen in gesprek te gaan over de betekenis en het verhaal achter de kunstwerken.Ouder en kind workshop
Daarnaast organiseerde we een ouder en kind workshop om ervoor te zorgen dat de ouders konden ervaren wat hun kinderen de afgelopen 12 weken hadden geleerd zodat ze daadwerkelijk betrokken zijn geweest bij het leerproces. Het was prachtig om te zien hoe trots de ouders waren op de prestaties van hun kinderen.

Met creatieve activiteiten in Nieuw-West dragen we bij aan de talentontwikkeling van (jonge) kinderen. Samen met het gezin én de buurt. Met elkaar werken we aan fijne, krachtige sociale buurten. Wil je op de hoogte blijven van al onze activiteiten in Nieuw-West? Volg hier ons Instagram kanaal en blijf op de hoogte.