Kom in Beweging voor 65-plussers!

Kom in Beweging voor 65-plussers!

Afgelopen woensdag 7 juli vond er op de Van Beethovensingel in Hillegersberg en op het Ganzerikplein in Schiebroek de Kom in Bewegingsdag voor 65-plussers plaats.

 

Een zonnige dag met een informatiemarkt en leuke workshops. Ouderen verkregen informatie bij het Buurtbedrijf Hillegersberg-Schiebroek, Wilskracht Werkt, de ouderenadviseurs, Alzheimer Nederland, Trevvel en Hart for Her. 

 

Ouderen deden mee aan diverse workshops bij voetbalvereniging Hillegersberg, Honk- en Softbalvereniging The Saints, LTC Plaswijck, SKVR Time to Dance, Pilates en Fysical Hillegersberg. Er kon meewandeleld worden met Stadsbeheer van de Gemeente Rotterdam of met Natuurwandelingen. Ook kon er geproefd worden bij Apetito, een warme maaltijd leverancier voor als je zelf niet meer kan/wil koken. 

 

Het was een gezellige dag, waar veel informatie onderling werd uitgewisseld. Helaas was de opkomst wel minder als verwacht mogelijk was het inschrijven een drempel, een maatregel welke nodig was toen de activiteit werd opgezet.

 

Een quote van één van onze bezoekers: “Leuk dat deze activiteit er is, we kunnen en mogen weer en zo doe ik leuke ideeën op.” 

 

Vanaf augustus 2021 starten we met wandelgroepen. Wilt u meer bewegen? Of lijkt het u leuk om een wandelgroep op te richten en u woont in Hillegersberg-Schiebroek? Neem dan contact op met DOCK via 088- 855 50 31 of stuur een e-mail naar arvwissen@dock.nl.

 

Deze dag werd mede mogelijk gemaakt door een bewonersinitiatief van Kees Koning en Opzoomer Mee, de gebiedscommissie, Trevvel en DOCK.