Kookchallenge om jongeren bewust te maken van goede voeding

Kookchallenge om jongeren bewust te maken van goede voeding

Het is moeilijk om jongeren bewust te maken van het belang van gezonde voeding. Daarom hebben Solaiman en Rabie, jongerenwerkers van DOCK in Nieuw-West, een kookchallenge opgezet via maatschappelijke diensttijd (MDT)/ Youngsterdam.

 

Sinds een paar weken koken jongeren uit de buurt tussen de 12 en 14 jaar elke woensdagavond in de OBA. Daar leren ze voorbereiden, snijden, koken, serveren, maar vooral; zo gezond mogelijk. Aan het einde van het project zullen ze alle vrijwilligers bij DOCK in Nieuw-West gaan verrassen met een DOCK Vrijwilligers Diner. 

Naast dat het een mooi project is om uiteindelijk de vrijwilligers te bedanken, zijn er aan het project nog veel meer aspecten die belangrijk zijn. 

 

Solaiman: "Mijn doel tijdens het traject is om jongeren bewust te maken van het belang van gezonde voeding. We doen dit door workshops te organiseren, voorlichting te geven en samen gezonde gerechten te koken. Daarnaast willen we jongeren leren koken, zodat ze zelfstandig worden en nieuwe gerechten leren. We vertellen de jongeren waarom het eten van gezonde voeding zo cruciaal is voor onze gezondheid. Door gezond te eten, kunnen mensen een beter leven hebben en fit blijven."

 

Het belang van gezond eten werd tijdens de afgelopen weken al vaker benadrukt. Zo zijn de jongeren naar de Fruittuin van West gegaan om zelf fruit en groente te plukken. Solaiman en Rabie hebben daar verteld waarom het eten van fruit en groente zo belangrijk is.

 

Solaiman: "Jongeren denken vaak dat gezond voedsel te duur is, dus kiezen ze voor goedkope en ongezonde opties. Door mijn activiteiten en uitleg hoop ik dat jongeren gaan inzien dat er alternatieven zijn en hoe je slim boodschappen kan doen om het zo goedkoop mogelijk te maken."

 

Woon jij in Amsterdam en ben je tussen de 12 en 27 jaar? Wil jij ook iets doen voor jouw buurt, wijk of een ander? Neem dan contact op met de jongerenwerker in jouw buurt, of stuur een mailtje naar Renee Daniels: rdaniels@dock.nl