Leerlingen van het Hervormd Lyceum West zetten een Ramadanpakket-project op in Amsterdam

Leerlingen van het Hervormd Lyceum West zetten een Ramadanpakket-project op in Amsterdam

Vorige week werden de eerste ‘Ramadan voedselpakketten’ afgeleverd bij Cordaan in Amsterdam. Dit zorgde voor veel vreugde en mooie verbindingen tussen de jongeren en ouderen.

Tijdens de ramadan willen de jongeren in Nieuw-West samen met DOCK iets terugdoen voor de wijk. Leerlingen van het Hervormd Lyceum West namen samen met Jongerenwerker in school Ilias Bekiroski het initiatief om een inzamelingsactie voor voedselpakketten op de starten. 

 

Vergroten van de leefwereld

“Ramadan is een heilige maand en staat in het kader van verbinding. Daar horen niet alleen moslims bij, maar ook niet-moslims” vertelt Ilias. “Daarom vonden de leerlingen het belangrijk om de komende weken voedselpakketten in te zamelen en te rondbrengen bij gezinnen die het niet breed hebben, zoals bij alleenstaande moeders en bij ouderen. Hierdoor ontstaan er niet alleen mooie, nieuwe verbindingen, maar de leerlingen zien ook hun hulp nodig is en gewaardeerd wordt.

"Als jongerenwerker in school vind ik het belangrijk om de leefwereld van de jongeren te vergroten door dit soort initiatieven op te pakken. Door jongeren te laten zien dat er ook gezinnen zijn die het niet breed hebben, willen we de andere kant laten zien en stukje bewustwording van de omgeving meegeven.“

 

Inzamelingsactie

De inzameling vindt op verschillende plekken in Amsterdam Nieuw-West plaats. Rijst, pasta, meel, eieren, soep, houdbare melk en koffie worden ingezameld in de buurt bij onder andere buurtbewoners. Ook bij supermarkten in de buurt staan de jongeren en op school wordt er geld opgehaald. De producten worden allemaal verzameld in een het jongerencentrum in de buurt, waar alle pakketten wekelijks worden klaargemaakt. Het doel is om meer dan 100 voedselpakketten te overhandigen. Tot aan het Suikerfeest wordt er hard ingezameld.

 

Wil  jij je ook inzetten voor de buurt?

Het Ramadanpakket is een initiatief vanuit de jongeren zelf en wordt ondersteund door de jongerenwerkers en Youngsterdam. Heb jij ook een idee om je in te zetten voor jouw buurt, neem dan contact op met Renee Daniels, coördinator van Youngsterdam voor DOCK. Email: rdaniels@dock.nl, instagram: renee_dock_jongerenwerk