Nieuwsbrief Amsterdam juni 2023

Nieuwsbrief Amsterdam juni 2023

5 vragen aan Mehdi Meziane

 

1. Stel jezelf voor in 2 korte zinnen:

Ik ben Mehdi Meziane, een 32-jarige voetballiefhebber en trotse vader van twee prachtige kinderen. Naast mijn passie voor voetbal, heb ik een grote passie voor het jongerenwerk.

 

2. Sinds wanneer werk je bij DOCK en wat is jouw functie?

Ik werk sinds begin 2023 bij DOCK als jongerenwerker in school. Mijn rol is om jongeren te ondersteunen, begeleiden, verbinden en inspireren tijdens hun schoolcarrière.

 

3. Wat is het mooiste aan jouw werk?

Het mooiste aan mijn werk als jongerenwerker in school is de mogelijkheid om een positieve invloed te hebben op het leven van de jongeren. Ik krijg de kans om hen te helpen groeien, hun talenten te ontdekken en hen te begeleiden bij het maken van belangrijke keuzes voor hun toekomst en hen veerkrachtiger te maken.

 

4. Wat moet iemand van iemand van buiten de organisatie weten over DOCK/en of jouw werk?

(over DOCK en over mijn werk)Bij DOCK draait het niet alleen om het werken met jongeren, maar ook om het creëren van sterke verbindingen met de school en de bredere gemeenschap. DOCK is een organisatie die zich inzet voor het welzijn van jongeren en hun gezinnen, en we streven ernaar om een veilige en ondersteunende omgeving te bieden waarin jongeren kunnen gedijen.

DOCK en ik streven ernaar om de stem van jongeren te versterken en hen te ondersteunen bij het navigeren door de complexiteit van het moderne leven. Door samen te werken met scholen, ouders en de bredere gemeenschap, kunnen we jongeren voorzien van de nodige vaardigheden en hulpbronnen om te gedijen en succesvol te zijn in hun schooltijd en daarna.

 

5. Hoe zie jij de toekomst van jouw werk?

De toekomst van mijn werk zie ik als veelbelovend. Met de voortdurende evolutie van onderwijs en de uitdagingen waarmee jongeren worden geconfronteerd, is er een groeiende behoefte aan jongerenwerkers in scholen. Ik geloof dat we een verschil kunnen maken door jongeren te empoweren, hen te helpen hun potentieel te realiseren en hen voor te bereiden op een succesvolle toekomst.

 

Voetbaltoernooi JIS

 

“Jongeren wonen soms ergens anders dan waar zij naar school gaan. Het is daarom belangrijk om vanuit jongerenwerk in school stadsdeel overstijgend te werken, zodat jongeren ook jongerenwerkers uit hun eigen wijk leren kennen en de jongerenwerkers elkaar. Daarom organiseerden jongerenwerkers op scholen in uit West en Noord een gezamenlijk voetbaltoernooi.

Jongerenwerk in School

 

Sinds 2021 werken we samen met jongerenwerkorganisaties van Samen voor Jongeren Amsterdam (DOCK, Combiwel, Dynamo, Swazoom, The Mall de Baarsjes en PerMens) op 34 vo-scholen. De urgentie om versterkt in te zetten op jongerenwerk, straathoekwerk en de preventie van jeugdcriminaliteit is dan ook groter dan ooit. Daarom zijn we gestart met Jongerenwerk in School (JiS). Deze werkwijze is samen met de Gemeente Amsterdam afdeling Jeugd en afdeling Onderwijs, het Samenwerkingsverband Voortgezet Onderwijs Amsterdam-Diemen en lectoraat Youth Spot van de Hogeschool van Amsterdam ontwikkeld. In deze infographic staan een aantal belangrijke cijfers en feitjes.