Nominatie Jongerenpunt Award voor Young Originals van SvJA

Nominatie Jongerenpunt Award voor Young Originals van SvJA

Young Originals van Samen voor Jongeren Amsterdam genomineerd voor de Jongerenpunt Award 2023.

 

Jaarlijks worden er door Young Amsterdam awards uitgereikt aan initiatieven die van betekenis zijn geweest voor de stad. Young Originals is in stadsdeel Centrum genomineerd voor de Jongerenpunt Award. Een hele eer! Op maandag 12 februari jl. is de nominatie uitgereikt door de voorzitter van stadsdeel Centrum

 Lotte Terwel. Sociaal werker Abdellatif Anis van DOCK Amsterdam centrum heeft namens iedereen die betrokken is bij Young Originals de nominatie in ontvangst genomen.

 

Bij Young Originals kunnen jongeren zich op digitale wijze laagdrempelig aanmelden voor hulp. Een coach van Young Originals neemt vervolgens digitaal contact op met de jongere. Bekeken wordt wat de jongere wil en nodig heeft en daar wordt werk van gemaakt.

In coronatijd bleek het een waardevolle manier om jongeren door een zware tijd te begeleiden. Studie, school, thuissituatie, wonen, geld, vriendschappen en zelfs gezondheid, het staat bij jongeren vaak flink onder druk. Dan dreigt isolement, onzekerheid, eenzaamheid, dan ziet een jongere soms geen perspectief meer.

 

Young Originals is mogelijk gemaakt door Samen voor Jongeren in Amsterdam. Binnen dit samenwerkingsverband worden stedelijke initiatieven voor jongeren tot wasdom gebracht. SvJA draagt de nominatie op aan alle coaches en jongerenwerkers die van betekenis zijn voor onze jongeren in de stad.

 

Op hoofdfoto van links naar rechts: medewerker Jongerenpunt - Amsterdam, Erwin Remy, Mohamed Azaoum, sociaal werker DOCK Amsterdam Centrum, Abdellatif Anis, sociaal werker DOCK Amsterdam Centrum, Jorrit BoomgaardtLotte Terwel, Souraya Aamimi, sociaal werker DOCK Amsterdam Centrum, Fadoua Ikhouane, coördinator jongerenwerk DOCK Amsterdam Centrum.