Ondertekening convenant ‘Digitaal Bewustzijn Online Leefomgeving’

Ondertekening convenant ‘Digitaal Bewustzijn Online Leefomgeving’

Ondertekening convenant ‘Digitaal Bewustzijn Online Leefomgeving’

 

Op woensdag 21 juni 2023 werd het convenant ‘Digitaal Bewustzijn Online Leefomgeving’ ondertekend in Amsterdam door: Samen voor Jongeren Amsterdam, de samenwerkende jongerenwerk- en veldwerkorganisaties, de scholen die deel uitmaken van stichting ZAAM, interconfessioneel voortgezet onderwijs, Gemeente Amsterdam en Digital Rights House.

 

Op het Tolhuistuin terrein in Amsterdam tijdens #MozFestHouse (een bijeenkomst gericht op oplossingen voor Internet Health en betrouwbaar AI) werd het convenant ondertekend. Namens de gemeente Amsterdam tekende Wethouder Digitale Stad Alexander Scholtes. Partijen die deelnemen aan het convenant hebben de ambitie om zelfstandig en/of in gezamenlijkheid digitaal bewustzijn te stimuleren van alle Amsterdammers. De focus is op het creëren van een veilige en leuke digitale leefwereld voor kinderen, jongeren en jongvolwassenen. 

 

Dit is een mooie start voor de jongerenwerkorganisaties binnen #samenvoorjongerenamsterdam om kennis en krachten te bundelen samen met Digital Rights House, het onderwijs, de gemeente en overige kennispartners en verder te werken aan #digitaal #bewustzijn onder jongeren en ouders in Amsterdam. De komende tijd werken we aan de totstandkoming van een werkagenda en uitvoering daarvan. 

 

Ook andere partners worden uitgenodigd zich aan te sluiten bij het convenant. 

Noteer de avond van 29 september alvast in de agenda voor een sessie in @Pakhuis de Zwijger.