Spelen zoals je zelf kan, wilt en durft: Opening Avonturen Speeltuin in Utrecht!

Spelen zoals je zelf kan, wilt en durft: Opening Avonturen Speeltuin in Utrecht!

Spectaculaire opening is op zaterdag 20 april van 13.00 - 17.00 uur.

Spelen zoals je zelf kan, wilt en durft: het mag in de Avonturen Speeltuin! Spelen met rommel, hutten bouwen, vuurtje maken, doen wat jij wilt!  Om 15 uur is de officiële opening door een Special Guest! Vanaf 15.30 uur geeft speelprofessor Martin van Rooijen elk kwartier een 'risicowandeling' met uitleg over het Avontuurlijk Spelen. Het avontuurlijk spelen is voor kinderen van 4 t/m 12 jaar.  De avonturenspeeltuin is verboden voor ouders, wel is er een terrasje met koffie en thee. 

 

 Download hier de flyer van de opening 

 

De Avonturen Speeltuin is voor kinderen van 4 t/m 12 jaar. De Avonturen Speeltuin is verbonden voor ouders, wel is er een terrasje met gratis koffie en thee! 

 

De Avonturen Speeltuin wordt georganiseerd door: Fort Luna, Gemeente Utrecht, De Blauwe Ton (speelprofessor Martin van Rooijen) en Doendoen.

Martin van Rooijen, oprichter van organisatie de Blauwe Ton, houdt zich al jaren bezig met het ‘vrijspelen’ voor kinderen. Op verschillende plaatsen en manieren probeert hij dit tot stand te laten komen, zo ook in Lunetten.

Het spelen met losse, oude materialen ziet hij als de toekomst van de speeltuinen. In Utrecht heeft hij, samen met stichting DOCK en gemeente Utrecht, vorig jaar in zes verschillende speeltuinen het project avontuurlijk spelen georganiseerd om dit al een beetje mogelijk te maken. Nu wordt er 20 april 2024 in Speeltuin Fort Luna een echte avonturenspeeltuin geopend. Meer lezen en zien, download dan het mooie artikel. 

 

Download hier het hele artikel over de oprichting van de Avonturen Speeltuin 

Met dank aan Emma van der Rijst en Martin van Rooijen voor het mooie artikel en video.