Tentoonstelling Kinder(p)raad en De Emigratiegeneratie: Bewoners vertellen

Tentoonstelling Kinder(p)raad en De Emigratiegeneratie: Bewoners vertellen

"Wij zijn van de kinderwijkraad. Wij vertegenwoordigen onze buurt en wij willen dat de buurt een fijne plek voor iedereen is. Daarom beginnen we een actie voor onze wijk en daarom nodigen wij alle mensen van deze buurt uit, zodat mensen in de buurt eindelijk één worden!
We zetten ons in voor de bibliotheek in Tuinwijk, omdat we het belangrijkvinden dat er plekken zijn in de wijk waar mensen elkaar kunnen ontmoeten.
Ook gaan we mensen met een migratieachtergrond interviewen om hun verhalen te horen. Deze willen we tentoonstellen in de bibliotheek. De wijkkinderraad: Kinder(p)raadbestaat uit 12 kinderen uit groep 6en 7 van basisschool De Fakkel, Dr.Bosschool en de Koekoekschool in Noord-Oost Utrecht.
Wij zijn: Lois, Emmanuel, Eeke, Olaf, Ida, Chloé, Lianne, Doenja en Yves."

 

 

De Kinder(p)raad verwoordt het zelf het beste! De afgelopen maanden hebben ze met veel enthousiasme hard gewerkt aan hun wijkactie.


Bijna is het zo ver: maandag 12 juni is in Buurtcentrum De Leeuw van 14.45 – 15.30 uur de feestelijke opening van de tentoonstelling: “Kinder(p)raad en De Emigratiegeneratie: Bewoners vertellen.”

Zij nodigen iedereen uit om te komen kijken en elkaar hier te ontmoeten! Geniet van de tentoonstelling, live muziek en een hapje en drankje.

 

Wil je nog meer gezelligheid? Vrijdag 16 juni helpt de Kinder(p)raad bij de Voorleescamping op het Majoor Bosshardtplantsoen, van 14.00 – 16.00 uur. De tentoonstelling verhuisd mee naar bibliotheek Tuinwijk en is daar in de zomervakantie nog te zien.

 

 

 

Voorleescamping Kinder(P)Raad

Voorleescamping Kinder(P)Raad