Van talent in opleiding tot volwaardig collega

Van talent in opleiding tot volwaardig collega

Stagiaires zijn voor DOCK erg waardevol. Ze brengen nieuwe kennis met zich mee, denken out of the box, hebben vaak veel ideeën en nemen initiatief. De stagiaires inspireren en bieden een grote ondersteuning aan onze vaste collega’s. Extra belangrijk dus om deze talenten een warm welkom te heten, een goed beeld te geven van de organisatie waar zij stage lopen en een aantrekkelijk leerbedrijf te zijn.

Afgelopen week was de kick-off van onze eerste landelijke stagedag in theater de Musketon in Utrecht. Een drukbezochte dag met meer dan 70 stagiairs vanuit het hele land. Een mooie mix van studenten uit het mbo, hbo en van de universiteit. Van Social Work, Pedagogiek, Toegepaste Psychologie, Sociale wetenschappen tot HR en Communicatie.

 

Sushma Schouten-Bhatti, coördinator opleidingen en stagiaires bij DOCK vertelt: ‘De stagiairs zijn erg belangrijk voor onze sector en daarmee voor DOCK. We zetten er met ons stagebeleid op in een aantrekkelijk leerbedrijf te zijn. DOCK is een grote, landelijke organisatie waar je als stagiair of collega veel kanten op kunt. Er wordt gewerkt aan verschillende projecten met diverse thema’s en verschillende doelgroepen.  Met deze dag hopen we onze nieuwe talenten een goede en warme landing te geven binnen DOCK. Niets is mooier om te zien hoe een student als stagiaire binnenkomt en eindigt als volwaardig collega.’

 

De dag bestond uit een afwisselend programma. Diverse collega’s vertelden over de organisatie DOCK, onze zelforganiserende teams en de diversiteit aan werkzaamheden die wij doen in de gemeenschap. Er waren diverse workshops waaraan deelgenomen kon worden als: signaleren en doorverwijzen, veiligheid op de werkvloer, de werking van het puberbrein en de online leefwereld van jongeren. Ook vonden er inspiratiesessies plaats van collega’s die ooit zelf gestart zijn als stagiair bij DOCK.

 

Thomas Schalk, 2de-jaarsstudent hbo Social Work vertelt: ‘Het was een gezellige dag met lekker eten en leuke mensen. We kregen veel informatie over DOCK en er werd aandacht besteed aan wat er allemaal kan bij DOCK. Ook kwamen belangrijke thema’s aan bod over bijvoorbeeld veiligheid op de werkvloer. Erg leerzaam!’

Wij wensen alle stagiairs een inspiratievolle, leerzame stageperiode toe. Veel succes!
Lijkt jou DOCK dé plek waar jij je verder kan ontwikkelen? En wil jij meer weten over de organisatie, neem dan een kijkje op onze website: Stages (werkenbijdock.nl)