Week van de mediawijsheid Amsterdam-West

Week van de mediawijsheid Amsterdam-West

Deze week is het de Week van de Mediawijsheid. In deze week wordt aandacht gevraagd voor kritisch, leerzaam en vooral positief mediagebruik. Deze editie van de Week van de Mediawijsheid (10 t/m 17 november 2023) heeft als thema '#hierniet' en gaat over het tegengaan van online ongewenst en kwetsend gedrag. In samenwerking met Annie M.G Schmidtschool, de Amsterdamse politie en  Vreedzaam hebben wij op het jongerencentrum Cremerplein in Amsterdam-West een themadag 'Mediawijsheid' georganiseerd. 


Ongeveer 90 leerlingen van groep 7 en 8 van de Annie M.G Schmidtschool hebben deelgenomen aan de verschillende workshops en presentaties. Samen met DOCK-collega's Soumia Makrani en Floor Horninge is er een informatief preventieprogramma over online Grooming, Sexting en de (mogelijke) gevaren van sociale media aan de jongeren gepresenteerd. 

Wil je meer informatie over de bijeenkomst of heb je interesse in een voorlichting? Neem dan contact op met DOCK buurtwerker uit Amsterdam-West Shannie Ataliede via sataliede@dock.nl