Werkbezoek Hugo de Jonge aan Zaandam-Oost

Werkbezoek Hugo de Jonge aan Zaandam-Oost

Minister Hugo de Jonge bracht maandag 12 juni een werkbezoek aan Zaandam-Oost in het kader van: één jaar Nationaal Programma Leefbaarheid en Veiligheid. Het Rijk maakte bekend dat er 200 miljoen extra naar kwetsbare wijken gaat zoals die in Zaandam-Oost. Keihard nodig omdat we alleen samen echt in staat zijn om op langere termijn de dromen van onze inwoners waar te maken. In de wijk Poelenburg hoorde de minister verhalen van professionals die dag in dag uit werken aan het verbeteren van de levens van onze inwoners en de kansen van kinderen.

 

Ook Aziz Benasskar (jongerenwerker) en  Bregje van Leeuwen (coördinator Participatie) van DOCK waren aanwezig bij het bezoek. 

 

''Vooral de stem van de jongeren stond centraal tijdens het bezoek. De minister benadrukte het belang van regels in systemen. Met die uitspraak zaten we niet helemaal op één lijn: de burger is een essentieel onderdeel van het systeem. Als de burger niet binnen het bestaande systeem past, dan moeten we het systeem aanpassen. De burger mag niet over het hoofd worden gezien. Deze gedachte werd door alle aanwezigen zeer positief ontvangen. 

Het belang van burgerparticipatie en het luisteren naar de behoeften van jongeren werd duidelijk erkend tijdens dit inspirerende gesprek met Hugo de Jonge." – Aziz

 

''Er zijn vrouwen in de wijk die nooit gewerkt hebben. Sommigen wonen hier al dertig jaar en spreken geen Nederlands. Het kost heel veel tijd en energie om die mensen in beweging te krijgen. Het is trekken en duwen, een pittige klus die wel loont.'' – Bregje