Wethouder Van der Horst bezoekt speeltuin Confucius

Wethouder Van der Horst bezoekt speeltuin Confucius

Op 6 maart bezocht wethouder Melanie van der Horst de wijk Nieuw-West in Amsterdam en fietste onder andere langs speeltuin Confucius.

 

Ze ging in gesprek met DOCK-medewerker Jusra, vrijwilligers en stagiairs over de speeltuin en de renovatieplannen. De speeltuin is echt een ontmoetingsplek waar regelmatig evenementen en bijeenkomsten worden georganiseerd. Niet alleen voor de wijk, maar voor heel Amsterdam. “De speeltuin ligt momenteel helemaal overhoop met zandbergen. Dit was gelijk een mooi moment om het belang om de speeltuin te renoveren te laten zien,” vertelt DOCK-collega Jusra.

 

Jusra heeft samen groep bewoners en vrijwilligers al met succes buurtbudget toegewezen gekregen. Deze financiële steun van de Gemeente Amsterdam is helaas niet toereikend om de huidige speeltuin te renoveren en deze toegankelijk te maken voor alle kinderen uit de buurt. Ook door het toenemend aantal kinderen is uitbreiding hard nodig.

 

Jongerencentrum de Spot, het gebouw dat naast de speeltuin staat en gedeeld wordt met het jongerenwerk, is eigenlijk te klein. Er is momenteel te weinig opbergruimte en de ruimtes zijn te klein om alle kinderen goed te kunnen ontvangen. “Het invalidentoilet wordt zelfs gebruikt als opslagruimte en dat zien we graag snel anders,” aldus Jusra.

 

“Dit bezoek was een mooie kans om te vertellen wat onze knelpunten zijn en deze verder toe te lichten. We hopen dat er snel extra budget beschikbaar komt, zodat we de kinderen in Nieuw-West een mooie speeltuin en gebouw kunnen bieden.”