WinterWonderland in Amsterdam Nieuw-West groot succes

WinterWonderland in Amsterdam Nieuw-West groot succes

Op zaterdag 20-01-2024 onderging het Piet Mondriaanplein in Amsterdam Nieuw-West een betoverende transformatie tot 'Winter Wonderland 1001 nachten'! Het plein werd omgetoverd tot een waar festijn met een schaatsbaan, een verhalenverteller, Arabische muziek, een springkussen, een laser game, een tajine workshop en diverse kraampjes met heerlijkheden, wat zorgde voor een overvloed aan winterpret.

Dit betoverende evenement, genaamd Winter Wonderland, is een initiatief van DOCK en Buurtmoeders Moeders Kracht Nieuw West en werd mogelijk gemaakt door het gebiedsteam Slotervaart van de gemeente Amsterdam. Gebiedsmakelaar Fatima El Houfi deelt haar gedachten over waarom het hoog tijd was voor een feestje in de buurt: “De afgelopen jaren hebben we veel overlast ervaren op het plein. Dankzij cameratoezicht en een gezamenlijke aanpak met onze wijkpartners is het plein nu rustiger en veiliger geworden. Scholen zoals IBS El Kadisia en DENISE (Esprit Scholen), de buurmoeders, het jongerenwerk, handhaving, politie, de afdeling veiligheid van het stadsdeel en de bewoners hebben allemaal bijgedragen aan dit succes. Dit wilden we graag vieren met de buurt, en dat is gelukt! De organisatie was uitstekend, de saamhorigheid was prachtig, en het was fantastisch om zoveel lachende en ontspannen bewoners bij elkaar te zien." 

Het stadsdeel wil graag haar waardering uitspreken naar DOCK, Buurtmoeders Moeders Kracht Nieuw West, VoorUit Slotervaart, ARA CORA, Bureau Postjesweg, El Mazouni coaching & sportbegeleiding, SCIANDRI sportmanagement, Stichting Nisa for Nisa en de politie voor hun bijdrage aan het succes van Winter Wonderland. 

 

Wil je op de hoogte blijven van de activiteiten in Amsterdam Nieuw-West? Volg ons hier op Instagram.