Winterwonderland & renovatieplannen Confucius Nieuw-West

Winterwonderland & renovatieplannen Confucius Nieuw-West

De kerstvakantie nadert. Speciaal voor alle kinderen, jongeren en ouders in Nieuw-West organiseert DOCK op donderdag 28-12 een Winterwonderland event. Een feestelijke dag om samen vooruit te blikken naar het nieuwe jaar. Maar ook om samen na te denken hoe we de speeltuin Confucius in 2024 nieuw leven ingeblazen kan worden. Want dat is hard nodig. 

 

Renovatieproject gesteund door de buurt
DOCK-collega Jusra heeft samen meteen groep bewoners en vrijwilligers met succes een aanvraag voor het buurtbudget ingediend. Deze financiële steun van de Gemeente Amsterdam stelt hen in staat om in 2024 de huidige speeltuin te renoveren en deze toegankelijk te maken voor alle kinderen uit de buurt. Hoe de nieuwe speeltuin vorm moet krijgen gaan we samen bepalen. Ideeën hiervoor halen we o.a. op tijdens het Winterwonderlandevent op donderdag de 28e. Daarna kunnen we gaan nadenken over een renovatieplan, dit doen we met meerdere betrokkenen uit de buurt en natuurlijk het stadsdeel.

 

Winterwonderland Event
Op het Winterwonderland event op 28 december zal de hele buurt worden betrokken bij het delen van ideeën en wensen voor de vernieuwde speeltuin. Verschillende partners uit de buurt, waaronder het OKT, de AKTA en Wijsneus zijn aanwezig zijn om deel te nemen aan de festiviteiten. Buurtvrijwilligers delen zelfgemaakte hapjes uit. Samen versterken we de buurtverbinding.

 

 

Speelplezier voor iedereen
Het evenement is bedoeld voor iedereen, van jong tot oud. Het doel is om een gezellig eindejaarsevenement te bieden, voor kleine prijsjes. Een schaatsbaan, carrousel, een luchtkussens en diverse lekkernijen zorgen voor plezier, met speciale aandacht voor kinderen die niet op vakantie kunnen. ‘Het wordt het grootste evenement in de kerstvakantie in Nieuw-West, dus kom vooral langs’, roept Jusra iedereen op. ‘En denk mee over de nieuwe speeltuin, want daar hebben we volgend jaar allemaal plezier van’.